Olivér
4 °C
8 °C

Másfél órát verte feleségét a kaposvári férfi

2018.06.27. 08:04
A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a 33 éves kaposvári férfival szemben, aki életveszélyes sérülést okozva bántalmazta feleségét, majd azt kérte tőle, hogy vonja vissza az ellene tett feljelentést.

A vádlott házassága kicsapongó életvitele miatt 2017 novemberére megromlott, a felesége el is költözött a közös otthonukból. A vádlott azonban nem nyugodott bele a szakításba, és folyamatosan kérlelte a sértettet, hogy kezdjék újra a kapcsolatukat, áll az ügyészség közleményében.

A sértett végül 2017 karácsonyán elment a vádlotthoz, hogy megbeszéljék a közös dolgaikat. A vádlott indulatba jött, és brutálisan, bántalmazta a sértettet, akinek előbb a késével levágta a derékig érő haját, és egy léccel többször hátba ütötte, majd miután a sértett a földre került, 4-5 alkalommal a hasába és a gyomrába térdelt, többször fejbe rúgta, testszerte megtaposta.

A közel másfél órás bántalmazásnak végül az vetett véget, hogy a vádlott az elfogyasztott nagy mennyiségű nyugtatótól elaludt. A sértett ezután a kórházba ment, ahol kiderült, hogy – egyebek mellett - olyan súlyos májsérülést szenvedett, ami orvosi ellátás hiányában akár a halálához is vezethetett volna.

A vádlott ezt követően előzetes letartóztatásba került, melynek során az ügyészség megtiltotta, hogy kapcsolatba lépjen a sértettel. A vádlott azonban a BV intézetben egy jogosulatlanul bevitt SIM kártya használatával mobiltelefonról többször felhívta a sértettet, hogy a feljelentését vonja vissza, és azt vallja, hogy másvalaki bántalmazta. Erre azonban a sértett nem volt hajlandó, így a vádlottnak hamis tanúzásra felhívás miatt is felelnie kell.  

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, a korábban elkövetett erőszakos bűncselekmények miatt különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?