Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Az amerikai nagykövet a CEU rektorával találkozott

2018.06.28. 19:47

Csütörtökön Michael Ignatieff, a Közép-európai Egyetem (CEU) elnök-rektora az egyetemen látta vendégül David B. Cornstein nagykövetet - számolt be a nagykövetség a Facebookján.

„Örültem a lehetőségnek, hogy ma meglátogathattam a CEU-t és többekkel találkozhattam a nagyon tehetséges tantestület és a diákok közül. A CEU imponáló tudományos intézmény, és értékes erőforrása mind Magyarországnak, mind az Egyesült Államoknak. Támogatom az intézmény további budapesti működését, és remélem, hogy még sok évig lesz kapocs országaink között” - mondta David B. Cornstein nagykövet.

A két napja megjelent, a CEU ügyét boncolgató cikkünkben a kormány egyik tagja azt mondta: 

Az amerikaiaknak eddig nem voltunk nagyon fontosak, most, hogy van új nagykövet, majd meglátjuk, mi lesz. Jósolni nem szeretnék

A nem hivatalos határidő lassan lejár, nagyjából egy hónapja maradt az Orbán-kormánynak, hogy lépjen, különben el fog költözni a CEU. A cikk konklúziója, hogy jelenleg Orbán Viktornál pattog a labda.  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?