Rudolf
2 °C
13 °C

Életfogytiglant kapott a 84 éves nő rablógyilkosa

2018.06.28. 18:50

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön egy 42 éves férfit, aki 2017 áprilisában betört egy nyírturai házba, majd olyan súlyosan bántalmazta az ott élő 84 éves asszonyt, hogy az áldozat a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az ítélet nem jogerős - közölte az MTI.

A férfit különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölésben és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a bíróság.

R. R. 2017. április 7-én késő este az idős asszony házának bejárati ajtaján az üveget betörte, majd kinyitotta a belülről kulccsal bezárt ajtót. Az egyedül élő 84 éves asszony a zajt hallva magához vette a mobiltelefonját, hogy segítséget hívjon, de a támadó megakadályozta. Egy széklábbal többször megütötte a nőt, majd egy késsel negyvennégyszer megszúrta. Az idős asszony a helyszínen meghalt.

A férfi egy vadásztőrt és ezer forint készpénzt zsákmányolva hagyta el a házat. A férfi előzetes letartóztatása idején rátámadt egy börtönőrre, ezért a bíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is elítélte.