Magyar-szlovák maffiát lepleztek le

2018.06.28. 06:03

Egy szlovák és magyar elkövetőkből álló bűnszövetség négy éven keresztül közel ötven nemzetközi teherszállítmány teljes árukészletét tulajdonította el - írta a Police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozása szerint a tíz főből álló csoport tagjai stómanokon keresztül szállítmányozással foglalkozó cégeket vásároltak fel. A megszerzett vállalkozások nevében a bűnözők interneten keresztül nemzetközi fuvarozást vállaltak.

A szállítandó árukért az elkövetői csoporthoz tartozó, hamis okmányokkal rendelkező sofőrök mentek el, akik azonban egyetlen esetben sem vitték a célállomásra a szállítmányt, hanem eltulajdonították azt.

A maffia tagjai nem válogattak, mindent vittek, amit lehetett: televíziókat, mosogatógépeket, szárítógépeket, autógumit, műanyag granulátumot, mosóport, kozmetikai termékeket, kávét, édességet, de még gyerekjátékot is loptak. Hogy elkerüljék a lebukást, néhány elcsalt fuvar után a gyanúsítottak a szállításhoz használt teherautókat hátrahagyták, a hamis okmányokat pedig megsemmisítették.

A csoport öt magyar és öt szlovák gazdasági társaság felhasználásával 2012 és 2015 között közel ötven szállítmányt tulajdonított el, amivel összesen több mint egymilliárd forint kárt okoztak. A KR NNI a nyomozást befejezte, az ügy iratait valamennyi gyanúsított vonatkozásában vádemelési javaslattal küldte meg a Gödöllői Járási Ügyészségnek.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Magyar-szlovák maffiát lepleztek le

Strómanokon keresztül mindent vittek, amit csak lehetett.

126 · Jun 28, 2018 06:03am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments