Aliz
6 °C
14 °C

11 év után lemondott a szegedi HÖK-elnök

2018.06.29. 13:28 Módosítva: 2018-06-29 13:44:39

Lemondott a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának (SZTE EHÖK) elnöki posztjáról Török Márk, aki 2007 óta töltötte be a tisztséget – írja a Szegedma alapján a 24.hu.

Török összeférhetetlenség miatt távozik, helyét július közepétől Papp Viola veszi át, mivel Törököt felügyelőbizottsági tagnak választották, így összeférhetetlenség állt fenn. Papp eddig épp a felügyelőbizottság elnöke volt.

A 24.hu elérte a távozó HÖK-elnököt, aki megerősítette a hírt. Elmondta, az összeférhetetlenség mellett azért döntött így, mert új rektor érkezett az egyetemre, és már már elmúlt 30 éves, így inkább a „felnőtt munkájával" foglalkozna a jövőben. Török áprilisban még az Alkotmánybíróságnak küldött beadványokkal próbálta elérni, hogy továbbra is HÖK-elnök maradhasson.

2016-ban levélben kérte Törököt a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) összes dékánja, hogy fogadja el, hogy el kell hagynia az egyetem HÖK-elnöki posztját. Török erre egy olyan válaszlevéllel reagált, amiben azt sugallta, hogy a dékánok bűncselekmények és szabálytalanságok sorozatát követték el. Ezután egy szegedi ügyvéd a Török vádjai alapján feljelentést tett a rendőrségen hivatali visszaélés miatt, de kiderült, a HÖK-elnök alaptalanul vádaskodott.

Tökör Márknak az SZTE EHÖK-elnökség előtt is volt munkája: az SZTE BTK HÖK-elnöke volt 2004 és 2007 között. Még 2016-ban készítettünk interjút vele, itt lehet elolvasni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?