Jolán
2 °C
4 °C

Júliustól államilag támogatott lesz a KRESZ-vizsga és a tanfolyam a 20 év alattiaknak

2018.06.29. 11:43 Módosítva: 2018-06-29 15:07:37

Ingyenes lesz a sikeresen teljesített B kategóriás jogosítványt megelőző KRESZ-tanfolyam és -vizsga július 1-jétől a 20 évnél fiatalabbaknak, a díjat utólag téríti meg az állam – közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A visszatérítés 25 ezer forintig igényelhető a B kategóriás közúti járművezetői engedély megszerzéséhez, a tanfolyam elvégezhető hagyományos tantermi, vagy online, elektronikus formában. Novák Katalin szerint a kedvezmény biztosítására a költségvetésben az idén és jövőre összesen 3,4 milliárd forint áll rendelkezésre.

Több olvasónk jelezte, hogy ha az állam csak 25 ezer forinttal támogatja a KRESZ megszerzését, akkor azt azért nem lehet kijelenteni, hogy ingyenes lesz, ennél jóval drágább egy KRESZ-vizsga megszerzése, az összes költség az állami támogatás duplája is lehet. A Totalcar cikkében minden fontos infó megtalálható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?