Szilvia
5 °C
16 °C

Csúszik a bringaszállítás kipróbálása a metrón

2018.06.30. 09:53

"Tájékoztatjuk az utazóközönséget, hogy jelenleg még folyamatban van a metró vonalán tervezett kerékpárszállítási tesztüzem bevezetésének előkészítése, ezért arra június utolsó hétvégéjén még nem kerülhet sor" - írta közleményében a BKK.

Ahogy azt korábban megírtuk - az akkori tervek szerint június utolsó hétvégéjén - engedélyezik a bringaszállítást a 4-es metrón, ha addig megkapják a szükséges hatósági hozzájárulásokat. Az Indexnek Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója azt mondta, tesztüzem lesz, tehát azt fogják vizsgálni a két nap alatt, hogy mennyire tartják be a biciklikkel az utasok az előírásokat, zavarják-e az utaskomfortot, például azzal, hogy összepiszkolják a belső teret.

Az európai példákon alapuló bicikliszállítás kísérleti bevezetésének helyszíne a lifttel akadálymentesen elérhető M4-es metró lesz. A pontos szállítási feltételekről az utasok a bevezetés időpontja előtt kapnak hivatalos tájékoztatást, írja most közleményében a cég.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?