Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

30 Celsius-fok körül indul a július

2018.07.01. 15:38

A következő napokban sok lesz a napsütés és melegszik az idő, többfelé 30 fok körül alakulnak a maximumok

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi előrejelzéséből.

Hétfőn jellemzően napos idő várható, csapadék sehol sem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-12, a legmagasabb 21-25 fok között valószínű. Kedden ugyanez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy a nyugati, délnyugati határvidéken elszórtan előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. A leghidegebb órákban már 8-14 fok is lehet, míg napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.

Szerdán a többórás napsütést a Dunántúlon és az Alföld délnyugati részein helyenként zápor, zivatar tarkítja. A minimumhőmérséklet tovább emelkedik, 11-18 fokra, a maximum pedig 26-31 fok között valószínű.

Csütörtökön is napos idő várható, esetleg a Dunántúlon lehet némi csapadék, ahogy a korábbi napokban is. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-19, a legmagasabb 27-31 fok között alakul. Pénteken több helyen várható zápor és zivatar, de a melegedés folytatósik, a leghidegebb órákat 14-20 fokban, a legmelegebbeket 25-31 fokban tölthetjük el.

Szombaton a nap első felében délen még valószínű eső, zápor, zivatar, majd ott megszűnik a csapadék, és délután már csak helyenként lehet zápor. Több órára kisüt a nap, de megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között valószínű. Vasárnap helyenként zápor, néhol zivatar is lehet és erős lesz a szél is. A minimumhőmérséklet 14-20, a maximum 23-28 fok között alakul.

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?