Jolán
2 °C
4 °C

Elkészült a kórházi fertőzés megelőzéséről szóló rendelet

2018.07.02. 11:15 Módosítva: 2018-07-02 14:16:46

Elkészült a kórházi fertőzések megelőzésével kapcsolatos miniszteri rendelet - jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós a Semmelweis-napi központi ünnepségen azt mondta, a dokumentum az egyeztetések után, néhány napon belül részleteiben is megismerhetővé válik. Egy komplex cselekvési programot készítettek elő. Kidolgozták az elméletet, a gyakorlatba való átültetést, azt, hogy ezzel kapcsolatban mi a feladata a kórházaknak és a tisztiorvosi hivatalnak. A rendelet tartalmazza, hogyan lehet a kórházi fertőzéseket tartalmazó regisztereket elkészíteni és a kórházi fertőzések megelőzését kontrollálni.

Legutóbb Nagy Anikó egészségügyi államtitkár beszélt arról, hogy gyorsan meg kellene oldani ezt a problémát. 

A kórházi fertőzésekre vonatkozó adatok kiadását egyébként éveken keresztül megtagadta az Emmi, azonban a TASZ jogerősen  pert nyert  a minisztérium ellen, és a tárcának nyilvánosságra kell hoznia a számokat. Meg nem erősített  sajtóhírek szerint  egyébként tavaly többen fertőződtek meg magyarországi kórházban, mint az előző évben. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?