Erzsébet
1 °C
4 °C

Felfüggesztették Burány Sándor mentelmi jogát

2018.07.02. 16:27

162 igen szavazattal, egyhangú döntéssel felfüggesztette Burány Sándor mentelmi jogát a parlament, írja a 24.hu.

Június végén derült ki, hogy ittas vezetésen érték Burány Sándort január 19-én, ezért kezdeményezték a mentelmi jogának felfüggesztését.

A képviselő elismerte, hogy ivott, mielőtt a kocsiba ült volna. Azt írta, hogy „szerettei társaságában sört fogyasztott”, majd elkövette élete egyik legnagyobb hibáját, amit őszintén sajnál, és vállalja a felelősséget.

Mint korábban írtuk, ilyenkor az az eljárás, hogy a legfőbb ügyész kéri az Országgyűlés elnökét, tegyen indítványt a mentelmi jog felfüggesztésére. Ha a parlament ezt elfogadja, a képviselőt gyanúsítottként hallgathatják ki.

Burány Sándor 1994 óta parlamenti képviselő. A Medgyessy-kormányban politikai államtitkár és miniszter is volt, később a Bajnai-kormányban is fontos tisztségeket töltött be. Az idei választások után átült  a Párbeszéd frakciójába, de továbbra is az MSZP tagja maradt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?