Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Gyurcsányék szerint véget ért a menekültválság

2018.07.03. 13:24

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint véget ért a menekültválság, ezért arra kéri a kormányt, hogy az ország valódi problémáival, az egészségüggyel, az oktatással és a lakhatási helyzettel foglalkozzon, írja az MTI.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese keddi, budapesti sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem számolt be a parlamentnek a hétvégi EU-csúcs eredményeiről. Arató Gergely ennek okát abban látja, hogy már nincs menekültválság, vagyis amit a magyar kormány állít az ügyben, köszönőviszonyban sincs a valósággal.

Az ellenzéki képviselő a Frontex uniós határvédelmi ügynökség adataira hivatkozva bemutatta, hogy míg 2015-ben több mint egymillió ember érkezett Európa határaihoz, addig 2017-ben már csak 160 ezer, az idei év első öt hónapjában pedig kevesebb mint ötvenezer.

A bevándorlási hullám véget ért, a magyar kormány viszont politikai okokból fenntart egy műkonfliktust

- közölte Arató Gergely, aki szerint a most érkezők nagy része gazdasági bevándorló, ezért az ő kérelmeiket továbbra is nemzeti hatáskörben lehet elbírálni, az EU-csúcson pedig eldőlt, hogy nincsen szó tömeges, kötelező betelepítésről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?