Jenő
-3 °C
6 °C

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a sünt felgyújtó fiatal

2018.07.03. 13:46

A Fővárosi Törvényszék másodfokon, jogerősen enyhítette annak a fiatalnak a büntetését, aki 2016-ban felgyújtott egy sündisznót a XIII. kerületben. A férfi elsőfokon 3 év letöltendő börtönbüntetést kapott, a Fővárosi Törvényszék azonban

a büntetését 1 év 4 hónapra mérsékelte, a végrehajtását pedig 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A fiatal férfi 2016 júliusában egy keleti sün tüskéin újságból tüzet rakott, a tüzet táplálta és megakadályozta, hogy az állat elmeneküljön. A megkínzott sünt végül magára hagyta. Az állatot egy járókelőt találta meg, aki hiába vitte állatorvoshoz a testfelületén 80 százalékban megégett sünt, az később elpusztult.

Az elsőfokú bíróság a kegyetlenség mértéke miatt rótta ki a vádlottra az állatkínzásért járó maximális büntetést, azonban a vádlott fellebbezett és az ügyészség sem értett egyet a szigorú büntetéssel. A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék meglátása szerint a büntetés célja az enyhébb büntetéssel is elérhető, ezért jócskán lecsökkentették azt, végrehajtását pedig felfüggesztették.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?