Jolán
2 °C
4 °C

Százmillióért figyelik a parkolóőröket Óbudán

2018.07.03. 07:09

Százmilliós pályázatot írt ki alkalmazottai ellenőrzésére és tesztelésére az Óbudai Parkolási Kft. A feladat, hogy a revizorok figyeljék és esetenként bűnre is csábítsák a parkolóőröket, azaz megpróbálják rávenni azokat valamilyen szabálytalanságra. A Népszava cikke szerint a tender érdekessége, hogy a pályázat egyetlen indulója a parkolási cég egyik vezetőjének vállalkozása volt, amely így 95 millióért meg is nyerte a munkát. 

"A nyertes céget ügyvezetője, Éliás Tibor, aki egyben vezető pozíciót tölt be az Óbudai Parkolási Kft.-nél is, ő a parkolás-üzemeltetési vezető az önkormányzati tulajdonú cégnél – a tendert pedig az önkormányzati cég ügyvezetője, Éliás kollégája írta ki" - állítja a Népszava. A lap hozzáteszi, hogy a nyertes Operatív Team korábban is kapott ellenőrzési megbízást a parkolási cégtől. 

Frissítés: Lecserélik az üzemeltető céget

Óbuda önkormányzata szerint nem összeférhetetlen a nyílt közbeszerzésen nyertes Operatív Team Kft. és az Óbudai Parkolási Kft-nél parkolás üzemeltetési vezetői feladatokat vállalkozási szerződéssel ellátó, Operatív Team Kft-t vezető Éliás Tibor munkaköre. 

Az önkormányzat úgy tájékoztatott, hogy a közbeszerzési eljárást a hatályos közbeszerzési törvény rendelkezéseinek megfelelőn folytatta le, melynek keretében megfelelően biztosította az eljárás nyilvánosságát, átláthatóságát és a tisztességes versenyt az eljárás iránt érdeklődő gazdasági szereplők számára. Éliás Tibor sem az eljárás előkészítésében, sem az eljárás lefolytatásában nem vett részt, tehát nem áll fenn a közbeszerzési törvény szerinti összeférhetetlenség, az Óbudai Parkolási Kft-nél betöltött pozíciója semmilyen formában nem okozta a verseny tisztaságának sérelmét.

A tájékoztatás szerint a nyertes ajánlattevőként kihirdetett Operatív Team Kft. a feladat ellátását az elmúlt évekével megegyező, 157 Ft/parkolóhely díjazás ellenében vállalta. A szerződés hosszabb, 48 hónap időtartamra terjed ki. További fontos tény, hogy mivel a közeljövőben újabb kaszásdűlői területek kerülnek fizetési övezetbe, így növekedni fog a kontrollált terület nagysága is (12706 + 3812 db. parkolóhely).

Mivel azonban az önkormányzat az etikai szempontoknak is maradéktalanul meg kíván felelni, ezért Bús Balázs polgármester kezdeményezi a parkolás üzemeltetési vezetői feladatok ellátására egy másik cég megbízását. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?