Emőke
6 °C
20 °C

Akár 15 évet is kaphat a barátnőjét megölő vajdasági férfi

2018.07.03. 09:29 Módosítva: 2018.07.03. 09:33

Emberölés bűntettével vádat emeltek a férfi ellen, aki újév napján leszúrta barátnőjét, majd öngyilkosságot kísérelt meg Szegeden. A pár Vajdaságból költözött Magyarországra, alig két hónapja voltak együtt, és gyorsan össze is költöztek.

A vád szerint december 30-án Szegedre utaztak, hogy ott töltsék a szilvesztert, az áldozat rokonának lakásában szálltak meg. December 31-én ismerősökkel találkoztak, majd egy szórakozóhelyre mentek. A huszonkilenc éves vádlott az éjszaka sokat ivott. A lány újév reggelén hazaérve közölte vele, hogy italozásai miatt szakít vele, majd lefeküdtek aludni.A vádlott egy idő után felkelt, majd szó nélkül fojtogatni kezdte az ágyban fekvő lányt, fejét pedig többször a falba verte. A helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A férfi ezután megpróbálta felvágni az ereit. Miután ez nem sikerült, átszólt az egyik szomszédnak, hogy hívja a mentőket és a rendőrséget.

A szerb-magyar kettős állampolgárságú férfit emberöléssel vádolja a Csongrád Megyei Főügyészség. Előzetes letartóztatásban van, öttől tizenöt évig terjedő börtönbüntetést kaphat, és kiutasíthatják Magyarországról.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!