Erzsébet
1 °C
4 °C

A Budapesti Ügyvédi Kamara is tiltakozott a bírákat és bíróságokat ért támadások ellen

2018.07.04. 06:32

A Budapesti Ügyvédi Kamara elnöksége is csatlakozott a jogállam és a bíróságok függetlensége miatt aggódó szervezetekhez. Kedd reggeli közleményében ugyanis a Kamara aggodalmának adott hangot amiatt, hogy

egyes sajtó megnyilvánulások során szaporodó támadások érik a bírákat, a különböző bírói szervezeteket, köztük újabban már a Kúriát is.

A Budapesti Ügyvédi Kamara nem nevezte meg, milyen támadásokról van szó, de nem nehéz kitalálni, hogy a kormány propagandalapjaiban megjelent lejárató cikkekre, melyek az igazságszolgáltatás "Soros György általi behálózását", az Országos Bírói Tanács egyes tagjainak "kormányellenes tevékenységét" sérelmezik. Ezek ellen egyébként korábban már Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke is élesen kikelt.

A Budapesti Ügyvédi Kamara elnöksége hangsúlyozta közleményében, hogy

a bírák független és külső támadásoktól mentes tevékenységéhez elsődleges érdeke fűződik az ország lakosságának és reméli, hogy ennek érdekében az ennek biztosításában illetékes valamennyi állami és civil szervezet a kérdés súlyával arányos felelősséggel fog a továbbiakban eljárni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?