Gránát miatt ürítettek ki hat társasházat Budapesten

2018.07.04. 12:05

Hat társasházat ürítettek ki a II. kerületi Fillér utcánál, ahol szerda délelőtt egy 203 milliméter átmérőjű, szovjet gyártmányú betonromboló gránátot találtak, közölte a honvédség tűzszerész-alakulata az MTI-vel.

Fillér u. 53.
Fillér u. 53.

A Fillér utca 53. szám alatt talált gránát hatástalanításának idejére száz méteres sugarú körben kiürítették a környéket, illetve lezárták a Fillér utcát is. Szerda kora délutánra a honvédség tűzszerészezrede már arról tájékoztatott, hogy elszállítják a robbanótestet.

Mint közölték, nem sikerült kiszerelni a gyújtószerkezetet, ezért a robbanótestet óvatosan felemelték és a tűzszerészautóra helyezték. A Fillér utcából aztán nagyon lassan, rendőri felvezetéssel szállítják el a honvédség központi gyűjtőhelyére, ahol később megsemmisítik.

Egy a környéket jól ismerő olvasónk szerint a képünkön látható társasházat már elbontották, ezért a helyére tervezett új társasház alapjának ásásánál találhatták a bombát. A második világháború idején több ház is az SS használatában volt, az oroszok és az amerikaiak is bombázták a környéket.

A környéken elrendelt korlátozásokat délutánra feloldották.