Olivér
4 °C
8 °C

Gránát miatt ürítettek ki hat társasházat Budapesten

2018.07.04. 12:05

Hat társasházat ürítettek ki a II. kerületi Fillér utcánál, ahol szerda délelőtt egy 203 milliméter átmérőjű, szovjet gyártmányú betonromboló gránátot találtak, közölte a honvédség tűzszerész-alakulata az MTI-vel.

Fillér u. 53.
Fillér u. 53.

A Fillér utca 53. szám alatt talált gránát hatástalanításának idejére száz méteres sugarú körben kiürítették a környéket, illetve lezárták a Fillér utcát is. Szerda kora délutánra a honvédség tűzszerészezrede már arról tájékoztatott, hogy elszállítják a robbanótestet.

Mint közölték, nem sikerült kiszerelni a gyújtószerkezetet, ezért a robbanótestet óvatosan felemelték és a tűzszerészautóra helyezték. A Fillér utcából aztán nagyon lassan, rendőri felvezetéssel szállítják el a honvédség központi gyűjtőhelyére, ahol később megsemmisítik.

Egy a környéket jól ismerő olvasónk szerint a képünkön látható társasházat már elbontották, ezért a helyére tervezett új társasház alapjának ásásánál találhatták a bombát. A második világháború idején több ház is az SS használatában volt, az oroszok és az amerikaiak is bombázták a környéket.

A környéken elrendelt korlátozásokat délutánra feloldották.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?