Olivér
4 °C
8 °C

Rendőrök váltják le a katonákat a határkerítésnél

2018.07.05. 08:39 Módosítva: 2018-07-05 08:40:22

A déli határon álló kerítésnél fokozatosan a rendőrség veszi át a járőrözési feladatokat a katonaságtól, írja a Magyar Idők. A lap értesüléseit a Belügyminisztérium is megerősítette. 

A lap azt írja: folyamatos elemzések alapján döntik el, milyen arányban védjék a határt technikai eszközökkel és járőrökkel. Arról, hogy jelenleg hány rendőr és katona teljesít szolgálatot a határnál, a BM nem nyilatkozott, mivel ez nem nyilvános adat.

1
Fotó: Police.hu

Szabó István honvédelmi államtitkár a napokban úgy nyilatkozott: a magyar határőrizeti rendszer technikai korszerűsítésével csökkenteni lehet az élőerős védekezést, s egy készenléti erővel válthatják fel a határvédelmet.  

A Magyar Idők a határ menti településeken úgy értesült, hogy egyre kevesebb a katona a kerítésnél. Maczó József, Kelebia polgármestere azt mondta a Magyar Időknek, hogy hivatalosan ugyan nem tájékoztatták a katonák kivonásáról a térségből, de úgy tudja, zajlik ez a folyamat. Erre utalhat az is, hogy a környéken szállásokat foglalnak a készenléti rendőröknek. Toroczkai ­László, Ásotthalom polgármestere szintén megerősítette, hogy mostanában szinte csak rendőröket látni a határ mentén.

A rendőrség a menekültválság 2015-ös kitörése óta naponta közöl statisztikákat a déli határon elfogott emberekről. Az elmúlt harminc napban 0 és 5 között mozgott az elfogott migránsok száma. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Rendőrök váltják le a katonákat a határkerítésnél

Az elmúlt harminc napban 0 és 5 között mozgott az elfogott migránsok száma.

923 · Jul 05, 2018 08:39am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?