16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Itt fogták el egy svájci-magyar drogbanda fejét

2018.07.06. 06:17

A magyar rendőrséget hónapokkal ezelőtt megkereste a zürichi rendőrség egy kiterjedt droghálózat felszámolásának ügyével, ugyanis a Svájcban működő drogbanda vezetője Magyarországról irányította a csoportot.

A Magyarországon lakó svájci-francia kettős állampolgár legalább két bűntársával együttműködve, futárokkal nagy mennyiségű – alkalmanként több kilogrammnyi – kokaint csempészett Svájcba. A drogot ezt követően egy az irányításával működő forgalmazó-hálózat értékesítette Zürichben. A férfi a szervezett elkövetői csoportot részben Magyarországról irányította, részben pedig ugyanebből a célból rendszeresen Svájcba utazott, írja a rendőrség.

sme.PNG

Július 3-án jelezték a zürichi rendőrök, hogy a magyarországi férfi két bűntársát: egy olasz férfit és egy osztrák nőt, valamint öt kolumbiai kábítószerfutárt tetten értek, és elfogtak. Így szükségessé vált a nemzetközi szervezett bűnözői csoport Magyarországon tartózkodó vezetőjének elfogása is, ezért a férfival szemben a svájci államügyészség haladéktalanul nemzetközi elfogatóparancsot adott ki.

A készenlétis nyomozók rövid időn belül elfogták a svájci-magyart, a lakásában pedig lefoglaltak iratokat, telefonokat, számítógépeket. A zürich-limmati államügyészség kérte az őrizetbe vett férfi kiadatását. A svájci jogszabályok szerint akár 20 év szabadságvesztés is kiszabható.  • Hírek
  • Hírek