Kikapcsolt hűtőberendezéssel vitte a már elszíneződött húst egy kamionos

2018.07.06. 09:26

A NAV tett ki egy rövid videót és posztot Facebookra, amiben azt írják, megállítottak egy teherautót a 46-oson, aminek rakterében több láda, már elszíneződött és büdös romlott húst találtak, a sofőr pedig össze-vissza beszélt arról, honnan van a hús és hová viszi.

Azt írják: munkatársaink közúti ellenőrzésen állították meg azt a teherautót, amely különféle hústerméket szállított. A járműben volt ugyan hűtőberendezés, de az nem működött, az ellenőrzéskor a szállított hús már elszíneződött és erős szaga is volt. A sofőr elmondása szerint a raktérben csak állateledel volt, amit egy nagykereskedőtől vásárolt a barátjának, de az áru eredetét nem tudta igazolni, a barátot pedig nem akarta megnevezni.

A vezetőfülkéből több papír került elő címekkel, nevekkel, áru és mennyiség feltüntetésével. Sőt, névjegykártyákat is találtak a pénzügyőrök, amiken a sofőr neve szerepelt, mint kutya-macska eledel kis- és nagykereskedő. A sofőr végül kiegészítette történetét azzal, hogy régebben valójában vállalkozóként folytatott ilyen tevékenységet, de már visszaadta a vállalkozói igazolványát.

Az ellenőrzésen bebizonyosodott, hogy a férfi engedély és bejelentés nélkül végez gazdasági tevékenységet. A pénzügyőrök az igazolatlan eredetű szállítmányról értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a húskészítmények azonnali megsemmisítéséről döntöttek. Mivel a sofőr adószám és bejelentés hiányában végzett adóköteles tevékenységet, akár egymillió forint mulasztási bírsággal is sújtható, írják  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön