Jolán
2 °C
4 °C

Kétharmaddal nyert a Belvárosban az önkormányzati időközi fideszes jelöltje

2018.07.08. 20:21

Három önkormányzati választást tartottak ma: Budapest VIII. kerületében és Árpáson polgármestert, a főváros V. kerületében pedig egyéni képviselőt választottak.

Az V. kerületben, Belváros-Lipótvárosban pedig azért kellett időközi választást tartani, mert a 4. számú egyéni választókerületben Böröcz László (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő a tavaszi parlamenti választáson országgyűlési mandátumot szerzett és a két tisztség összeférhetetlen.

A választáson hárman indultak: Balla Valéria Emese, a Fidesz-KDNP színeiben, ketten pedig függetlenként, Nagy Béla, és Schmuck Andor, a tőle megszokott lendülettel.

A 2321 szavazóból 470-en mentek el, ami így kicsivel több mint 20%-os részvételt jelent. Végül Dr. Balla Valéria Emese, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a választást 67,24%-kal.

A független Nagy Béla 28%-ot kapott, a szintén függetlenként induló Schmuck Andor pedig 21 szavazattal 4,5%-ot.

A Belvárosban elég nagy fideszes győzelemnek számít ez a kétharmados eredmény, annak fényében pláne, hogy itt veszített az országgyűlésin a Fidesz-KDNP jelöltje Hollik István az LMP-s Csárdi Antallal szemben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?