Aliz
6 °C
14 °C

Rendkívüli ülést tartanak az LMP-nél a „párt ellen indított médiahadjárat" miatt

2018.07.09. 13:34

Vasárnap este egy olyan levél ment körbe az LMP-ben, amiben külön, zárt elnökségi ülés összehívását kezdeményezték

  • „az elmúlt napok történései",
  • a kialakult helyzet",
  • illetve az LMP ellen indított médiahadjárat" miatt.

A tervek szerint okokról, következményekről, de még cselekvési tervekről is szó lesz a hétfő délutáni ülésen. Még vasárnap érdeklődtünk a pártnál, egyelőre nem kaptunk választ. Azt kérdeztük, ők milyen történésekre gondoltak, általános álláspont-e a pártban, hogy ellenük médiahadjáratot indítottak, illetve hogy konkrétan mit értenek ez alatt: kik indították, mikor, stb.

Frissítés: cikkünk megjelenése után reagált a párt a kérdéseinkre, a cikk végén olvashatják azt.

Ha az elmúlt napok LMP-s híreit nézzük, többek között arról diskurálhatnak, hogy Ungár Péter azzal büszkélkedett, direkt verte át Ron Werbert, az LMP tanácsadóját. Vagy Schmuck Erzsébetről, aki a párt kampányfőnökeként a kampány alatt többször is telefonon egyeztetett Schmidt Máriával.

Az ungáros sztoriról: egy beszélgetésről készült felvételen hallható, amint Ungár Péter a kampányban szerződtetett, majd menesztett tanácsadóval, Ron Werberrel kötött zavaros szerződésről beszél. Kiderült, hogy Ungár Péter úgy írta alá a szerződést Ron Werberrel, hogy arra nem volt felhatalmazása. A szerződést még december 10-én szignálta, miközben arra, hogy eljárjon a párt nevében, csak januártól volt joga. A kiszivárgott videón Ungár arról beszél, hogy tisztában volt azzal, hogy nem írhatta volna alá a szerződést, és ezt azért tette, hogy ne kelljen a tanácsadót kifizetni.

A schmuckos sztoriról: a Magyar Narancs írta meg, hogy Schmuck rendszeresen egyeztetett a kampány alatt Schmidt Máriával, Orbán egykori tanácsadójával, a Terror Háza igazgatójával, '56-s kormánybiztossal, az LMP-s Ungár Péter anyjával. A lap szerint Schmuck ellen jelenleg is zajlik egy fegyelmi eljárás emiatt. Szél Bernadett azonban ezt az ATV-ben tagadta. 

Úgy tudjuk, a párt ellen indított médiahadjárat alatt az LMP-ben leginkább a Magyar Narancs múlt heti nagyobb anyagát értik, de egyébként is soknak érzik a Fidesz kétharmadáért az LMP-t felelőssé tevő anyagokat. Abból is felháborodás volt a pártban, amikor az ATV-ben június végén az volt a Nap Kérdése:

Az LMP a felelős a Fidesz kétharmadért?

majd az Egyenes Beszéd Kontrában „Az LMP a hibás?” címmel kérdezgették Ungárt az újságírók, néhány nappal rá pedig  a fenti botrányokról  Szél Bernadettet.

Szél szerint az LMP körül pletykagyár van, a Magyar Narancs Schmuck Erzsébet-es cikkének pedig az az üzenete, hogy az LMP-t a kampány alatt a Fidesz uralta, ami nem igaz. Ráadásul nincs nevesített forrás az egész cikkben. Az Ungár mondatáról, miszerint a kampánytanácsadót szándékosan verte át, Szél azt mondta, Ron Werberrel Ungár a vezetőség felhatalmazásával írta alá a szerződést, még ha később is lett kampányfőnök-helyettes. A kérdésre, hogy miért mondta mellette ülve Ungár, hogy ő nem is írhatta volna alá, és milyen jól jön majd ez a bíróságon, Szél azt válaszolta:

Én ezzel nem igazán foglalkoztam.

FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után a párt a következő közleményt küldte:

„A normál eljárásrend szerint összehívott ülést tartunk ma délután, és meg fogjuk tárgyalni az aktuális kérdéseket. Természetesen az utóbbi időben tapasztalható szivárogtatások is napirenden lesznek. Az eddigiek alapján erős a gyanúnk, hogy lejárató kampány folyik ellenünk. A párt belső demokratikus folyamatairól ugyanis torzított kép jelenik meg a nyilvánosságban, mi pedig egyrészt szeretnénk meghúzni a határt a választópolgárokat is érintő közéleti kérdések és a számukra nem releváns pártügyek között, másrészt alaposan megvizsgáljuk az elmúlt időszak eseményeit is.”

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Rendkívüli ülést tartanak az LMP-nél a „párt ellen indított médiahadjárat" miatt

Mert szerintük az van, de szivárogtatásból is túl sok van.

882 · Jul 09, 2018 01:34pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?