Olivér
5 °C
8 °C

„Magyarországon a fortélyos félelem igazgat”: lemondott az ácsi polgármester

2018.07.09. 20:33

Lemondott posztjáról Lakatos Béla, Ács polgármestere. Erről maga számolt be a Facebookon, posztját már csak „Lakatos Béla tanár”-ként írta alá.

Lakatos azt írja, „a politikai támadások, az egyéni érdekek és sérelmek” tönkretették a Komárom megyei kisváros mindennapjait. „Amikor egy települést már hátrányok érnek azért mert, vezetője határozottan kiáll a demokratikus értékek mellett, és a hivatali rendszer döntéseit a félelem légköre irányítja, nem a szakmaiság, az az ország elveszett ország. Ma Magyarországon a fortélyos félelem igazgat!” – áll rövid posztjában.

Az előzmények közé tartozik, hogy nem sokkal a választások után májusban kikerült egy hangfelvétel, amelyen Lakatos vállalhatatlan hangnemben beszél másokkal, köztük tanárral és más képviselővel, és még egy halálos fenyegetés is elhangzik. A polgármester ezt részben magánéleti válságával magyarázta, és felajánlotta, hogy pszichiátriai kezelésre megy a viselkedése miatt. A település képviselő-testülete arra kérte, hogy ezt hozza nyilvánosságra a Facebookon, amit meg is tett.

A cigány származású Lakatos öt évvel ezelőtt kapott országos ismertséget, amikor fideszes politikusként nyíltan bírálta Farkas Flóriánt és Orbán Viktort. 2015-ben aztán Orbán cigányozós beszéde miatt kiszállt a Fideszből, és azt tűzte ki célul, hogy a többségében cigányok lakta településeken cigány származású polgármesterek is legyenek. A korábban iskolaigazgatóként dolgozó Lakatosról a 444 már áprilisban megírta, hogy lemond a posztjáról, miután a Momentum színeiben csak harmadik lett a választáson. Erre végül akkor nem került sor, most azonban igen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?