Lázasan medvét kiáltottak, aztán kiderült, tévesen

2018.07.09. 11:32 Módosítva: 2018.07.09. 15:28

Frissítés: A Blikk hétfő délután azt írta, megkérdezték a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságát, akik azt mondták, a Mályi közelében észlelt állat nagy valószínűséggel nem medve volt, a nemzeti park munkatársai egyelőre medvére utaló nyomokat nem találtak. 

Korábban azt írtuk, újabb medve bukkant fel az országban, ezúttal Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Mályi község közelében. Sokáig úgy tűnt, június végén véget ért a medvék országjáró korzózása, július 8-án aztán megint levideóztak egy szabadon mászkáló medvét, írja a 444.hu a település Facebook oldalára hivatkozva.

"Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Nyékládháza és Kistokaj között, a 17 km előtt kb. 150 m-re ismételten észlelték egy medve jelenlétét. Kérjük a lakosság fokozott figyelmét. Amennyiben valaki észleli az állatot, ne közelítse meg, azonnal hívja a 112-es segélyhívót. A Nemzeti Park munkatársait értesítettük" - írják az oldalon.

A videón egészen távolból, de tisztán kivehető a medve, ahogy a földeken álldogál. Hogy ez a medve ugyanaz-e, mint a legutoljára észlelt állat, vagy egy másik, arról egyelőre nincs hivatalos információ.