Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Lázasan medvét kiáltottak, aztán kiderült, tévesen

2018.07.09. 11:32 Módosítva: 2018-07-09 15:28:17

Frissítés: A Blikk hétfő délután azt írta, megkérdezték a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságát, akik azt mondták, a Mályi közelében észlelt állat nagy valószínűséggel nem medve volt, a nemzeti park munkatársai egyelőre medvére utaló nyomokat nem találtak. 

Korábban azt írtuk, újabb medve bukkant fel az országban, ezúttal Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Mályi község közelében. Sokáig úgy tűnt, június végén véget ért a medvék országjáró korzózása, július 8-án aztán megint levideóztak egy szabadon mászkáló medvét, írja a 444.hu a település Facebook oldalára hivatkozva.

"Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Nyékládháza és Kistokaj között, a 17 km előtt kb. 150 m-re ismételten észlelték egy medve jelenlétét. Kérjük a lakosság fokozott figyelmét. Amennyiben valaki észleli az állatot, ne közelítse meg, azonnal hívja a 112-es segélyhívót. A Nemzeti Park munkatársait értesítettük" - írják az oldalon.

A videón egészen távolból, de tisztán kivehető a medve, ahogy a földeken álldogál. Hogy ez a medve ugyanaz-e, mint a legutoljára észlelt állat, vagy egy másik, arról egyelőre nincs hivatalos információ. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?