Óbudán is betilthatják a sörbiciklizést

2018.07.09. 18:05

A Belváros, Terézváros, Erzsébetváros  és Zugló után Óbudáról is kitiltják a beerbike-okat, derül ki a kerület vezetésének közleményéből. 

Az elmúlt napokban több bejelentés érkezett a Polgármesteri Hivatalhoz és személyesen Bús Balázs polgármesterhez a Hajógyári-szigeten hirtelen, tucatjával megjelenő sörbiciklisekkel kapcsolatban. Mint ismeretes több belvárosi kerületből kitiltották az elmúlt napokban ezt a járművet és a hozzá kapcsolódó tevékenységet. Az úgynevezett Beer Bike-ozók a kerület egyik pihenő övezetében a pedállal hajtható sörbiciklin italozva, hangoskodva, több esetben obszcén kifejezésekkel zavarták a békésen sétálók, vagy éppen a játszótéren tartózkodó kisgyermekes szülők nyugalmát. 

- írják a közleményben, amiből az is kiderül, hogy Bús Balázs már jelezte a hivatal jegyzőjének, hogy vizsgálják meg, milyen jogszabályi háttérrel lehetne a harmadik kerületben is betiltani a sörbicikliket.

TSD3820
Fotó: Kováts Dániel / Velvet

A rendelettervezet szerint 50-200 ezer forint helyszíni bírsággal sújtanák magukat a sörbicikliseket, a segítőiket, a bérbeadókat és azokat a cégeket, amelyek nem tájékoztattak a helyi tilalommal kapcsolatban.

Július 12-én, rendkívüli testületi ülésen szavazhatják meg az új szabályozást, amely akár már másnaptól hatályba is léphet.