Olivér
4 °C
8 °C

Óbudán is betilthatják a sörbiciklizést

2018.07.09. 18:05

A Belváros, Terézváros, Erzsébetváros  és Zugló után Óbudáról is kitiltják a beerbike-okat, derül ki a kerület vezetésének közleményéből. 

Az elmúlt napokban több bejelentés érkezett a Polgármesteri Hivatalhoz és személyesen Bús Balázs polgármesterhez a Hajógyári-szigeten hirtelen, tucatjával megjelenő sörbiciklisekkel kapcsolatban. Mint ismeretes több belvárosi kerületből kitiltották az elmúlt napokban ezt a járművet és a hozzá kapcsolódó tevékenységet. Az úgynevezett Beer Bike-ozók a kerület egyik pihenő övezetében a pedállal hajtható sörbiciklin italozva, hangoskodva, több esetben obszcén kifejezésekkel zavarták a békésen sétálók, vagy éppen a játszótéren tartózkodó kisgyermekes szülők nyugalmát. 

- írják a közleményben, amiből az is kiderül, hogy Bús Balázs már jelezte a hivatal jegyzőjének, hogy vizsgálják meg, milyen jogszabályi háttérrel lehetne a harmadik kerületben is betiltani a sörbicikliket.

TSD3820
Fotó: Kováts Dániel / Velvet

A rendelettervezet szerint 50-200 ezer forint helyszíni bírsággal sújtanák magukat a sörbicikliseket, a segítőiket, a bérbeadókat és azokat a cégeket, amelyek nem tájékoztattak a helyi tilalommal kapcsolatban.

Július 12-én, rendkívüli testületi ülésen szavazhatják meg az új szabályozást, amely akár már másnaptól hatályba is léphet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?