Ödön
1 °C
11 °C

Gumicsónakon sodródó gyerekeket mentettek ki a Balatonból

2018.07.10. 13:51 Módosítva: 2018-07-10 14:18:58

A vízirendőrök hétfő este fél hétkor a Balatonfüred előtti vízterületen, a parttól mintegy 200 méterre észlelték, hogy egy gumicsónakban két, 13 éves gyermek sodródik a vízen, miközben első fokú viharjelzés volt érvényben.

A gyerekek az erős északi szélben képtelen voltak önerőből partra jutni, írja a Police.hu. Azonnal a segítségükre siettek, és a gumicsónakkal együtt a szolgálati kisgéphajóba emelték és biztonságban a közeli strandra szállították a fiatalokat.

sfk lead 0
Fotó: Police.hu

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy

az elmúlt időszakban tapasztalható viharos, változó időjárás nagyban kihat az emberi szervezetre. A vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat egy veszélyhelyzet.

A rendőrség egy listát is nyilvánosságra hozott azzal kapcsolatban, hogy mire érdemes figyelni a vízparti nyaralás során, ezt itt olvashatja végig.

A gárdonyi vízirendőrök is fiatalokat mentettek meg hétfő délután. Két fiatal férfi a vízibiciklijével eltévedt a nádszigetek között és fennakadtak iszapos nádasban. A rendőrök a partra vontatták a vízibiciklit, valamint két utasát.

Ne maradjon le semmiről!

Ne maradjon le a rendőrségi hírekről sem

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?