Gumicsónakon sodródó gyerekeket mentettek ki a Balatonból

2018.07.10. 13:51 Módosítva: 2018.07.10. 14:18

A vízirendőrök hétfő este fél hétkor a Balatonfüred előtti vízterületen, a parttól mintegy 200 méterre észlelték, hogy egy gumicsónakban két, 13 éves gyermek sodródik a vízen, miközben első fokú viharjelzés volt érvényben.

A gyerekek az erős északi szélben képtelen voltak önerőből partra jutni, írja a Police.hu. Azonnal a segítségükre siettek, és a gumicsónakkal együtt a szolgálati kisgéphajóba emelték és biztonságban a közeli strandra szállították a fiatalokat.

sfk lead 0
Fotó: Police.hu

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy

az elmúlt időszakban tapasztalható viharos, változó időjárás nagyban kihat az emberi szervezetre. A vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat egy veszélyhelyzet.

A rendőrség egy listát is nyilvánosságra hozott azzal kapcsolatban, hogy mire érdemes figyelni a vízparti nyaralás során, ezt itt olvashatja végig.

A gárdonyi vízirendőrök is fiatalokat mentettek meg hétfő délután. Két fiatal férfi a vízibiciklijével eltévedt a nádszigetek között és fennakadtak iszapos nádasban. A rendőrök a partra vontatták a vízibiciklit, valamint két utasát.

Ne maradjon le semmiről!

Ne maradjon le a rendőrségi hírekről sem