Ödön
1 °C
11 °C

A Kutyapárt Mészáros Lászlót indítja a fideszes Mészáros László ellen Felcsúton

2018.07.10. 08:37 Módosítva: 2018-07-10 13:00:21

Augusztus 12-én időközi polgármester-választást tartanak Felcsúton. A Fidesz jelöltje Mészáros László, aki nem rokona, viszont nagyon jó ismerőse Mészáros Lőrinc korábbi polgármesternek, aki őt is ajánlja utódjául. A Kétfarkú Kutyapárt viszont szintén egy Mészáros László nevű embert indított, akinek el is kezdtek kopogtatócédulákat gyűjteni, számolt be róla felháborodva az egyébként Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Echo Tv.  

A tévé szerint a  viccpárt aktivistái főleg idős emberek megtévesztésével próbálnak  kopogtatócédulát gyűjteni. Csak annyit mondanak, hogy Mészáros László kampányát segítik, de azt elhallgatják, hogy támogatottjuk nem azonos a faluban mindenki által ismert és elismert fideszes polgármester-jelölttel.

A Kutyapárt jelöltje cikkünk megjelenése után azt írta az Indexnek, hogy kutyás pólóban gyűjtötte az aláírásokat, és mindenkinek elmondta, hogy csak névrokona a másik Mészáros Lászlónak. 

Nem vagyok a Kutyapárt tagja, csak passzióból csinálom. Azért indulok hogy ne a kadári időkre jellemző "egy jelöltből" lehessen választani.  

A szavazólapon egyébként így fog szerepelni a két jelölt neve:

  • Meszáros László  István (ő a Fidesz jelöltje)
  • Mészáros László János (független jelölt a Kutyapárt támogatásával). 

Ez persze egy újabb fricska a Kutyapárttól, miután ugyanezt a trükköt a Fidesz játssza el épp a  miskolci választókerületben, ahol július 15-én tartanak időközi önkormányzati választást. Itt a fideszes jelölttel szemben a Rokker Zsolttiként ismert előadóművész , a 42 éves Erdei Sándor indul, aki mögé beállt a teljes ellenzék  az MSZP-től a DK-n és az LMP-n át a Jobbikig. 

Mit ad isten, lett gyorsan két másik "független" jelölt. Az egyiket érdekes módon szintén Erdei Sándornak hívják, a másikat pedig Molnár Zsoltnak, ami ugyancsak alkalmas lehet megtévesztésre, hiszen Erdeit Rokker Zsolti szerepe miatt mindenki Zsoltiként ismeri. Mindkét "független" jelölt indulása a Fidesznek lehet jó, bármennyi hibásan behúzott szavazattal beljebb vannak. Molnár Zsoltról a Hvg.hu ki is derítette, hogy egy Fidesz-aktivistáról van szó. 

Felcsúton augusztus 12-én tartanak időközi polgármester választást, miután a falu eddigi első embere, Mészáros Lőrinc április végén lemondott a posztjáról. 

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?