Szilvia
5 °C
16 °C

Zalaszentmárton alacsony IQ-jú feka kan migránsokról posztolt

GettyImages-470688306
2018.07.10. 09:31

Zalaszentmárton önkormányzatának Facebook-oldalán egy július 6-ai Magyar Hírlap cikkhez fűzött súlyosan rasszista kommentár jelent meg a napokban. A komment (amit itt lehet megnézni lementve) azt az összeesküvés-elméletet taglalta, hogy Soros György Európa és azon belül Németország meggyengítésén dolgozik, és ezt a Kalergi-Hooton terv szerint érné el, miszerint

Európát be kell keverni alacsonyi IQ-jú, színesbőrű egyedekkel. AKINEK VAN SZEME, LÁTJA! 80%-BAN FIATAL KANOKAT HOZNAK BE. ... Most majd akár repülőgépekkel is behordják a fekát Afrikából!

A 24.hu vette észre a kommentet és rákérdezett a független polgármesternél, hogy ez az önkormányzat álláspontja-e vagy egy lelkes alkalmazott posztolt csak. Dancs Szilveszter Zoltán a lapnak leszögezte, teljes mértékben egyetért a megjelent vélemény minden szavával, amit ugyan nem ő írt, de gratulált a szerzőnek, és ismét leszögezte, hogy

ne hozzanak ide 80 százalékban kanokat!

Ugyanakkor visszautasította, hogy rasszista felhangjai lettek volna a kommentnek, és közölte, ezzel a véleménnyel az egész falu egyetért. Majd azt mondta a 24.hu újságírójának, hogy

felhívom figyelmét arra, hogy én a szólásszabadság elleni zaklatásnak veszem, amit elkövetett, mert mindenki azt ír, amit akar.

Dancs ezután büszkén közölte, hogy az ellen is felléptek, amikor törvényesen befogadott menekülteket nyaraltatott volna a Migration Aid nevű szervezet a Balatonnál.

A büszke kiállás ellenére a 24.hu kedd reggel fél 8-kor megjelent cikke után eltűnt a Magyar Hírlap cikket megosztó poszt és vele együtt a komment  Zalaszentmárton hivatalos oldaláról.

Ettől függetlenül bőven találni még megosztó tartalmat az oldalon, egy Pesti Srácok cikket például hasonló felvezetéssel tálalnak: 

Nem olyan egyszerű a nem létező háttérhatalom nem létező Kalergi-Hooton tervét feladni, a Bilderberg csoport nem hinnénk, hogy ezt a döntést hozta pár hete. Európát pedig, be kell telepíteni alacsony IQ jú sötétbőrű emeri egyedekkel.

De van itt Napimigránst, Mindenszo.hu-t megosztó poszt, meg olyan életbölcsességek, minthogy

meg kell szoknod, minél toleránsabb, rendesebb vagy, annál inkább visszaélnek vele.

(Borítókép: Nigériai menekült férfiak Olaszországban - fotó:   Dan Kitwood / Getty Images)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?