Jenő
-2 °C
6 °C

Megint felsült a TV2 a bíróság előtt, ahol Zuschlagra hiába vártak

2018.07.11. 16:54 Módosítva: 2018-07-11 17:25:43

Másodjára sem tudta a TV2 bizonyítani a bíróság előtt zajló sajtóperben, amit a kampányban még oly kitartóan állított, hogy Czeglédy Csaba MSZP-képviselő, Gyurcsány Ferenc ügyvédje "cipősdobozban szállította az áfacsalásból ellopott pénzt Gyurcsány Ferencnek, hogy ő pénzelte a jobbikos Rig Lajos kampányát is a tapolcai időközi országgyűlési választáson, és hogy az MSZP embereként a párton belül kémkedett is a DK-nak", írja a Nyugat.hu.

Az egy éve előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csabát a fideszes propaganda a kampányban és az előtte lévő időszakban adócsaló, gyerekeket átverő, és sok mással is gyanúsítható fenegyerekként mutatta be. Ennek a kampánynak a csúcspontja alighanem a TV2 Tények című műsora volt, amelyben egy elsötétített arcú és elváltoztatott hangú "védett tanú" beszélt Czeglédyről, és mondta a fent említetteket.

Aztán a perben kiderült, hogy az felismerhetetlenségig megváltoztatott ember valójában is ismeretlen, hiszen csak egy statiszta volt, akinek betanult szöveget kellett elmondania.

A TV2 kénytelen volt elismerni, hogy statisztát alkalmaztak a feladatra, de szerintük Zuschlag ugyanezt mondta volna, és az ő nyilatkozatai alapján készült a riport. Viszont Zuschlag sem az első tárgyaláson, sem a mostanin nem volt hajlandó megjelenni, írja a Hvg.hu.

Zuschlagot egy hónapja engedték ki a börtönből, a legközelebbi tárgyalásra a bíróság kérésére a rendőrség elővezetheti.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?