Egy nap alatt háromszor rabolta ki volt osztálytársát egy 17 éves fiú

2018.07.11. 07:58

Folytatólagosan elkövetett rablás miatt emeltek vádat egy 17 éves fiatalkorúval és felnőttkorú társával szemben, akik Barcson egy nap alatt, gyors egymásutánban háromszor rabolták ki a fiatalkorú vádlott volt osztálytársát, írja közleményében az ügyészség.

A 17 éves fiú és felnőtt társa áprilisában az egyik napon délelőtt elhatározták, hogy pénzt szereznek az ismerősüktől. Megvárták, hogy az iskolájukhoz közeli boltban befejezze a vásárlást, majd megfenyegették azzal, hogy ha nem ad nekik pénzt, meg fogják verni. Ekkor, első körben kisebb összegű készpénzt szereztek, amit internetezére és ételre költöttek.

Amikor délutánra elfogyott a pénz, a két vádlott újra megkereste az egyikük volt osztálytársát, akitől – mivel a pénzét már korábban elvették - két szendvicset szereztek meg úgy, hogy újra veréssel fenyegették meg.

De ez sem volt elég: követni kezdték hazafelé az ismerősüket, aki amikor rátámadtak próbált ellenállni, nem akarta odaadni a pulóverét és más megmaradt értékeit, ám a két támadó meglátott a táskájában egy 3500 forint értékű telefontöltőt, amit hosszú fenyegetés után már kénytelen volt odaadni. Ahogy a pulóverét is. 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő és javítóintézetben fogva tartott fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés elrendelését, míg a szintén letartóztatásban lévő felnőtt korú társával szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, áll a közleményben.