Erzsébet
1 °C
4 °C

Közel 250 ezer forintot lopott turistáktól az álzsaru, mire elkapták

2018.07.11. 17:12

Budapestre látogató külföldieket húzott le az az 55 éves román a férfi, aki mondvacsinált hatósági intézkedés címén kutatta át, és zsebelte ki áldozatait. 

Az első bejelentés szerint május 30-án este egy olasz házaspárt igazoltatott a férfi az V. kerületi Belgrád rakparton, a Szabadság híd közelében, kábítószer és hamis pénz után kutatva. A házaspár később vette észre, hogy 30 ezer forint hiányzott a tárcájukból az igazoltatás után. Egy dán állampolgárral június 5-én történt ugyanez. Őt délben a Jászai Mari téren károsította meg a csaló szintén 30 ezer forinttal. Egy skandináv turistát nem sokkal később négy tízezressel rövidítette meg a magát rendőrnek kiadó férfi. Még ugyanaznap este két német nőtől 440 eurót (közel 140 ezer forintot) zsákmányolt az álrendőr. 

A tiszavirág életű karrierje azonban itt véget ért, ugyanis a két nő hamarabb kapcsolt, mint korábbi áldozatai. A csaló után futottak, és a Sörház utcánál be is érték. Rendőrt hívtak, míg egy járókelő a segítségükre sietett, és visszatartotta a bukaresti Marin N.-t, aki tagadta a bűncselekményeket, és egy másik román férfit nevezett meg elkövetőként. 

A férfi ellen háromrendbeli csalás gyanúja miatt indult eljárás. Szabadlábon védekezik, állítólagos társát a rendőrök keresik.

(via police.hu)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?