Felfüggesztett börtönnel megúszta a nő, aki a petesejtjeit árulta

2018.07.11. 16:41

Négy év után ítélet született annak a nőnek az ügyében, aki korábban törvénytelenül próbálta meg eladni petesejtjeit több gyermekre vágyó párnak. A nőt a Fővárosi Törvényszék szerdán másfél év börtönre ítélte három évre felfüggesztve, tekintettel arra, hogy két gyermeket nevel, írja a Zoom.hu.

W.-né Henrietta pénzért cserébe adományozott volna petesejtet több nőnek. A donációs eljáráshoz szükséges vizsgálatokat csak egyszer végeztette el, a költségeit azonban mindenkitől elkérte, mintha többször megtörtént volna. Még a lerobbant autójának javítási költségeit is kifizettette a többi vádlottal.

A Dombóváron élő elsőrendű vádlott mellett öt nő és egy férfi ellen emeltek vádat, védőügyvédeik azt hangsúlyozták: nem csupán jogi, hanem morális vetülete is van a kérdésnek, hiszen ezek az emberek csak gyerekeket szerettek volna, amiért hajlandóak voltak szembemenni akár a törvénnyel is.

W.-né Henriettának a több mint 800 ezer forintos perköltséget is meg kell térítenie. A többieket szintén bűnösnek mondták ki, de a bíróság őket csak megrovásban részesítette. Az egyik vádlott az utolsó szó jogán csak annyit mondott: "Végül nem született gyermekem, és egyedül maradtam. Elfogadtam, hogy a párom gyermekre vágyik, így elengedtem őt."