Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Felfüggesztett börtönnel megúszta a nő, aki a petesejtjeit árulta

2018.07.11. 16:41

Négy év után ítélet született annak a nőnek az ügyében, aki korábban törvénytelenül próbálta meg eladni petesejtjeit több gyermekre vágyó párnak. A nőt a Fővárosi Törvényszék szerdán másfél év börtönre ítélte három évre felfüggesztve, tekintettel arra, hogy két gyermeket nevel, írja a Zoom.hu.

W.-né Henrietta pénzért cserébe adományozott volna petesejtet több nőnek. A donációs eljáráshoz szükséges vizsgálatokat csak egyszer végeztette el, a költségeit azonban mindenkitől elkérte, mintha többször megtörtént volna. Még a lerobbant autójának javítási költségeit is kifizettette a többi vádlottal.

A Dombóváron élő elsőrendű vádlott mellett öt nő és egy férfi ellen emeltek vádat, védőügyvédeik azt hangsúlyozták: nem csupán jogi, hanem morális vetülete is van a kérdésnek, hiszen ezek az emberek csak gyerekeket szerettek volna, amiért hajlandóak voltak szembemenni akár a törvénnyel is.

W.-né Henriettának a több mint 800 ezer forintos perköltséget is meg kell térítenie. A többieket szintén bűnösnek mondták ki, de a bíróság őket csak megrovásban részesítette. Az egyik vádlott az utolsó szó jogán csak annyit mondott: "Végül nem született gyermekem, és egyedül maradtam. Elfogadtam, hogy a párom gyermekre vágyik, így elengedtem őt."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?