Aliz
6 °C
14 °C

17 órás várakozás után sem derült ki a Honvédban, mi baja a diáknak

2018.07.13. 09:10

Egy olasz diák kedden délelőtt ment be a Honvédkórház sürgősségi osztályára, és csak szerdán hajnalban ment onnan haza, írja a Hvg.hu. Az Erasmus-hallgató kedden reggel a munkahelyén mutatta meg a lábát a többieknek, mert egy piros folt éktelenkedett rajta, erre a tanára azt javasolta, menjenek be a sürgősségire, és többedmagukkal együtt fel is kerekedtek.

Itt kezdődött a szokásosnak mondható végtelen várakozás. Egy óra várakozás után egy orvos megnézte a lábat, de nem tudta megállapítani, mi a gond vele, közölte, várjanak. Ekkor délelőtt fél tizenegy volt. A következő esemény, amit a Hvg.hu megemlít, este hét óra, amikor a tanár levelet írt a lapnak. Aztán éjfélkor a tanár odament az információs pulthoz, hogy akkor ők inkább hazamennek, hogy legalább tudjanak aludni, de a nővér azt mondta, ne menjenek, mert

Jók az esélyeik.

Aztán egy óra múlva megint a pulthoz mentek, ahol a nővér elgondolkodott, és azt mondta, végül is vért azt tudnak venni. Ez meg is történt. 15 órás várakozás után tehát sor került a háromperces műveletre. További két órára ígérték a vérvizsgálat eredményét, majd a diákot végül behívták a rendelőbe, ahol az orvos kizárta a trombózist, viszont ötlete nem volt, így 17 órás várakozás után, hajnali háromkor egy antibiotikumkúra után távoztak.

A kórház reagált a lapnak, szerintük ők azonnal elvégezték az állapotfelmérést, és az „eredmény nem indokolta a soron kívüli, sürgősségi ellátást". Mint írják, volt rajta kívül 100 beteg, 45 súlyos sérüléssel, akik haladéktalan orvosi beavatkozást igényeltek.

Hogy mi és miért történik egy kórház sürgősségi osztályán, azt ebből a cikkünkből megtudhatja:


„A várakozási idő hosszúságát az érintett személy sérülésénél súlyosabb esetek ellátása, adott esetben életmentő beavatkozások végrehajtása indokolta” – írta az egészségügyi intézmény.

A cikk szerint amúgy amikor az olasz diák otthoni tanára megtudta, hogy tanítványa Magyarországon bajba került, azonnal felült egy Milánó–Budapest-járatra, majd megérkezve értesült a történtekről, és annyit mondott:

eddig azt hitte, az olasz egészségügynél nincs rosszabb.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?