Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négyórás dugó alakult ki a röszkei határátkelőnél

2018.07.14. 22:46 Módosítva: 2018-07-15 10:43:42

Még vasárnap délelőtt is hatalmas a torlódás a röszkei határátkelőnél, ezért a rendőrség az M5-ös autópályáról szakaszosan Tompa felé tereli a forgalmat. A terelés vasárnap 10 órakor kezdődött a 172-es kilométernél található röszkei csomópontnál.

Szabó Szilvia, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, a magyar és szerb állampolgárok használhatják az ásotthalmi, a tiszaszigeti, a röszkei közúti, illetve a bácsalmási közúti határátkelőhelyet is. Ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett bárki számára elérhető a nap 24 órájában a hercegszántói és a tompai átkelő.

A Szerbia felé tartóknak azonban várakozásra szinte az összes határátkelőn számítaniuk kell.

Szombat estére megnőtt a várakozási idő a röszkei autópálya-határátkelő kilépő oldalán. Az utazóknak négy órát kellett várniuk, hogy átjuthassanak a határon.

Szabó Szilvia azt mondta, hogy a Szerbia felé utazóknak érdemes másik határátkelőt választaniuk. Használhatják a 24 órás nyitva tartással működő tompai vagy hercegszántói határátkelőt, vasárnap napközben pedig 7 és 19 óra között a tiszaszigeti, az ásotthalmi, a röszkei vagy a bácsalmási közúti határátkelőhelyet.

A rendőrség a hétvégén erős határforgalomra számít Csongrád megyében.

(MTI)