Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Négyórás dugó alakult ki a röszkei határátkelőnél

2018.07.14. 22:46 Módosítva: 2018.07.15. 10:43

Még vasárnap délelőtt is hatalmas a torlódás a röszkei határátkelőnél, ezért a rendőrség az M5-ös autópályáról szakaszosan Tompa felé tereli a forgalmat. A terelés vasárnap 10 órakor kezdődött a 172-es kilométernél található röszkei csomópontnál.

Szabó Szilvia, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, a magyar és szerb állampolgárok használhatják az ásotthalmi, a tiszaszigeti, a röszkei közúti, illetve a bácsalmási közúti határátkelőhelyet is. Ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett bárki számára elérhető a nap 24 órájában a hercegszántói és a tompai átkelő.

A Szerbia felé tartóknak azonban várakozásra szinte az összes határátkelőn számítaniuk kell.

Szombat estére megnőtt a várakozási idő a röszkei autópálya-határátkelő kilépő oldalán. Az utazóknak négy órát kellett várniuk, hogy átjuthassanak a határon.

Szabó Szilvia azt mondta, hogy a Szerbia felé utazóknak érdemes másik határátkelőt választaniuk. Használhatják a 24 órás nyitva tartással működő tompai vagy hercegszántói határátkelőt, vasárnap napközben pedig 7 és 19 óra között a tiszaszigeti, az ásotthalmi, a röszkei vagy a bácsalmási közúti határátkelőhelyet.

A rendőrség a hétvégén erős határforgalomra számít Csongrád megyében.

(MTI)  • Vennék
  • Hírek