Árpád
-2 °C
4 °C

Ez az úttest pont jó lesz járdának, rakjuk ide

2018.07.14. 20:14

Szigetszentmiklóson roppant érdekes megoldást alkalmaztak a járda kiépítésére: az egyik utcában egyszerűen levágták az úttest egyik felét, így csak egy sáv maradt az autósoknak a közlekedésre az RTL Híradó szerint.

A városba érkezőknek három figyelmeztető tábla is jelzi, hogy itt és most bizony valami akadály következik. Nem is akármilyen: az újonnan épített járda ugyanis 30 méteren keresztül belóg az úttestre, az egyik sáv egyszerűen csak megszűnik. 

jrddd
Fotó: RTL KLUB

Az utcát négy éve újították fel. Akkor épült a helyi sportpályánál lévő szakaszhoz ez a járda, ahova hétköznap sok gyerek jár. A sportpályát üzemeltető helyi tornaklub elnöke, egyben a terület fideszes önkormányzati képviselője, Becz Péter a Híradónak azt mondta, ő kezdeményezte a felújítást, de a munkákat a hatóság csak úgy engedélyezte, ha lesz lassító is. Azt viszont cáfolta, hogy azt ő maga akarta volna a pálya elé. 

A Pest Megyei Kormányhivatal szerint a lassító csak a gyerekek védelmét szolgálja, de „a forgalmi rendet az út kezelője alakíthatja ki”, tehát az önkormányzat, mert a hatóság csak a város által készített terveket engedélyezi. Az RTL kereste az önkormányzatot is, de nem reagáltak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?