Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ez az úttest pont jó lesz járdának, rakjuk ide

2018.07.14. 20:14

Szigetszentmiklóson roppant érdekes megoldást alkalmaztak a járda kiépítésére: az egyik utcában egyszerűen levágták az úttest egyik felét, így csak egy sáv maradt az autósoknak a közlekedésre az RTL Híradó szerint.

A városba érkezőknek három figyelmeztető tábla is jelzi, hogy itt és most bizony valami akadály következik. Nem is akármilyen: az újonnan épített járda ugyanis 30 méteren keresztül belóg az úttestre, az egyik sáv egyszerűen csak megszűnik. 

jrddd
Fotó: RTL KLUB

Az utcát négy éve újították fel. Akkor épült a helyi sportpályánál lévő szakaszhoz ez a járda, ahova hétköznap sok gyerek jár. A sportpályát üzemeltető helyi tornaklub elnöke, egyben a terület fideszes önkormányzati képviselője, Becz Péter a Híradónak azt mondta, ő kezdeményezte a felújítást, de a munkákat a hatóság csak úgy engedélyezte, ha lesz lassító is. Azt viszont cáfolta, hogy azt ő maga akarta volna a pálya elé. 

A Pest Megyei Kormányhivatal szerint a lassító csak a gyerekek védelmét szolgálja, de „a forgalmi rendet az út kezelője alakíthatja ki”, tehát az önkormányzat, mert a hatóság csak a város által készített terveket engedélyezi. Az RTL kereste az önkormányzatot is, de nem reagáltak.