Judit
3 °C
7 °C

Nem voltak problémái, a szomszédai is jóravalónak ismerték a jaguárt, aki aztán meggyilkolt hat állatot

2018.07.15. 09:25 Módosítva: 2018-07-15 09:28:05

Le kellett zárni a New Orleans-i Audubon állatkertet szombaton miután megszökött egy jaguár. A ragadozó aztán egymás után szépen sorban levadászott hat másik állatot.

Helyi idő szerint nem sokkal fél nyolc előtt szökött meg Valerio, a három éves jaguár, ekkor még nem voltak látogatók a komplexumban, így - ahogy mondani szokták - személyi sérülés sem történt.

Miután egy óra múlva befogták az állatot, Ron Forman igazgató sajtótájékoztatót tartott. Több mint száz éve nem történt ilyen az állatkert fennállása alatt. Ez messze a legnagyobb tragédia.A jaguár az alpakákhoz tört be, és gyakorlatilag a teljes ottani populációban kárt tett, a hat legyilkoton kívül még három jószágot megsebesített. Miután a jaguár végzett, békésen nyugovóra tért. Ekkor tudták visszavinni a helyére.

Az állatkert mindenkit megnyugtatott (?), hogy a jaguárt sem elaltatni, sem megbüntetni nem fogják, hiszen csak jaguárkodott, tette, amit a jaguárok általában tenni szoktak a vadonban. Az állatkert persze kivizsgálja, hogy ki hol hibázott, és a tanulságokat is levonják a többi állat legnagyobb megelégedésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?