Nem voltak problémái, a szomszédai is jóravalónak ismerték a jaguárt, aki aztán meggyilkolt hat állatot

2018.07.15. 09:25 Módosítva: 2018.07.15. 09:28

Le kellett zárni a New Orleans-i Audubon állatkertet szombaton miután megszökött egy jaguár. A ragadozó aztán egymás után szépen sorban levadászott hat másik állatot.

Helyi idő szerint nem sokkal fél nyolc előtt szökött meg Valerio, a három éves jaguár, ekkor még nem voltak látogatók a komplexumban, így - ahogy mondani szokták - személyi sérülés sem történt.

Miután egy óra múlva befogták az állatot, Ron Forman igazgató sajtótájékoztatót tartott. Több mint száz éve nem történt ilyen az állatkert fennállása alatt. Ez messze a legnagyobb tragédia.



A jaguár az alpakákhoz tört be, és gyakorlatilag a teljes ottani populációban kárt tett, a hat legyilkoton kívül még három jószágot megsebesített. Miután a jaguár végzett, békésen nyugovóra tért. Ekkor tudták visszavinni a helyére.

Az állatkert mindenkit megnyugtatott (?), hogy a jaguárt sem elaltatni, sem megbüntetni nem fogják, hiszen csak jaguárkodott, tette, amit a jaguárok általában tenni szoktak a vadonban. Az állatkert persze kivizsgálja, hogy ki hol hibázott, és a tanulságokat is levonják a többi állat legnagyobb megelégedésére.