Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem voltak problémái, a szomszédai is jóravalónak ismerték a jaguárt, aki aztán meggyilkolt hat állatot

2018.07.15. 09:25 Módosítva: 2018-07-15 09:28:05

Le kellett zárni a New Orleans-i Audubon állatkertet szombaton miután megszökött egy jaguár. A ragadozó aztán egymás után szépen sorban levadászott hat másik állatot.

Helyi idő szerint nem sokkal fél nyolc előtt szökött meg Valerio, a három éves jaguár, ekkor még nem voltak látogatók a komplexumban, így - ahogy mondani szokták - személyi sérülés sem történt.

Miután egy óra múlva befogták az állatot, Ron Forman igazgató sajtótájékoztatót tartott. Több mint száz éve nem történt ilyen az állatkert fennállása alatt. Ez messze a legnagyobb tragédia.A jaguár az alpakákhoz tört be, és gyakorlatilag a teljes ottani populációban kárt tett, a hat legyilkoton kívül még három jószágot megsebesített. Miután a jaguár végzett, békésen nyugovóra tért. Ekkor tudták visszavinni a helyére.

Az állatkert mindenkit megnyugtatott (?), hogy a jaguárt sem elaltatni, sem megbüntetni nem fogják, hiszen csak jaguárkodott, tette, amit a jaguárok általában tenni szoktak a vadonban. Az állatkert persze kivizsgálja, hogy ki hol hibázott, és a tanulságokat is levonják a többi állat legnagyobb megelégedésére.