Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Perel az ügyész, hogy az átvert férfi visszakapja a házát

2018.07.16. 08:22

Az ügyészség csalás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal az asszonnyal szemben, aki egy ajándékozási szerződés aláíratásával kicsalta egy idős, szellemi hanyatlásban szenvedő férfi lakóházát.

A vádlott - aki egyben a polgári per alperese is - azzal ejtette tévedésbe az idős férfit, hogy a szerződés aláírásával az ingatlanához tartozó telekrész hátsó végét adja el neki, holott a szerződés a teljes ingatlan elajándékozásáról szólt. A szerződés alapján a vádlott tulajdonjogát bejegyezték az ingatlan-nyilvántartásba, majd a csalárd módon megszerzett tulajdont a vádlott később tovább ajándékozta a keresztlányának.

Az ügyészség keresetet nyújtott be a Siófoki Járásbíróságra az idős férfi tulajdonjogának visszajegyzése iránt, mivel az ügyészi álláspont szerint az ajándékozási szerződés nem jött létre, illetőleg a szerződés a jóerkölcsbe is ütközik, ezért semmis.

Az ügyészi perindításra azért volt lehetőség, mert az idős férfi jogainak védelmére nem képes.