Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Távozott a gyerekbántalmazással gyanúsított angyalföldi iskolaigazgató

2018.07.16. 14:11

Közös megegyezéssel távozott Putnoki Zsolt, a Budapest XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatója – tudta meg a 24.hu. Putnoki távozásának minden bizonnyal köze van ahhoz, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz korábbi fideszes polgármestere gyermekbántalmazási ügybe keveredett

Putnoki Zsoltról áprilisban azt állította több, a 24.hu-nak nyilatkozó szülő és tanár, hogy több gyereket megütött, köztük egy kislányt, illetve hogy a bántalmazásokat minden esetben roma gyerekek szenvedték el. A legutóbbi hasonló eset áprilisban történt, akkor Putnoki a beszámolók szerint felelősségre vont egy roma gyereket, és több tanár, illetve a gyerek elmondása szerint bántalmazta a 13 éves fiút. Az egyik pedagógus azt is hallotta, ahogy a gyerek azt kiabálja: Ne bántson, igazgató úr!

Az intézményvezető viszont azt állította, a gyerek kétszer megütötte, ezért rendőri intézkedést kért, és a tanuló ellen feljelentést tett. De ellene is eljárás indult.

Ahogy azt a lap a rendőrségtől megtudta, a kiskorú veszélyeztetése gyanúja miatt folytatott eljárásban a rendőrkapitányság előterjesztést tett az ügyészségen a nyomozás határidejének meghosszabbítására. És miközben az igazgató elleni nyomozást meghosszabbították, a gyerekkel szembeni eljárást megszüntette a nyomozó hatóság.

Az igazgatót viszont még a közmeghallgatás után sem függesztették fel, pedig a Zoom.hu beszámolója szerint több tanár kiállt a nyilvánosság elé is, és elmondta, hogy az iskola első embere megfélemlíti a tanárokat, korábban több ízben megalázta, bántalmazta a diákokat, főleg a roma tanulókat. Az ügy kirobbanása után tíz pedagógus otthagyta az iskolát, most pedig újabb 23 tanár akar felmondani, többen közülük már a papírmunkát is elintézték. A meghallgatáson megszólalt egy olyan édesanya is, aki négy gyermekét vitte el az iskolából, mert a kisebbségi tanulókkal és a tanárokkal való bánásmóddal is elégedetlen volt.