16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Jövő nyáron indulhat a Széna tér felújítása

2018.07.17. 16:53
Közbeszerzést írt ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. a Széna tér felújítására. A rekonstrukció alapvető célja, hogy a Széna tér a jövőben ne csak közlekedési célt szolgáljon, hanem a zöld részek megnövelésével közterületként is működjön. A nyílt közbeszerzés pályázatait augusztus 21-ig lehet beadni.

Megjelent a BKK közbeszerzési felhívása a Széna tér felújítására, a kiírás a kozbeszerzes.hu-n olvasható. A tervet már közel két hónapja elfogadta a Fővárosi Közgyűlés. Eszerint 2019 júliusában kezdődhet a 2,5 milliárd forintosra becsült és egy évig tartó felújítás.

Jelen állapotban a tér gyakorlatilag csak közlekedési funkciókat szolgál, a Volánbusz-végállomás jelentős részt vesz el a területből, miközben a Hattyú és a Csalogány utca is kettéosztja a teret.

A fejlesztés célja az, hogy a Széna teret a jövőben köztérként is lehessen használni. Ennek érdekében vélhetően a buszpályaudvar elköltözne, megnőne a zöldterület, a parkolóhelyek egy része megszűnne, csökkenne a zaj és a levegő szennyezettsége.

A pontos építési feladatokat a közbeszerzési dokumentumok tartalmazzák. A pályázatra olyan cégek jelentkezhetnek, amelyek hasonló méretű közterületi rekonstrukcióban már részt vettek és rendelkeznek a megfelelő képesítésű szakemberekkel.

A BKK augusztus 21-ig várja a jelentkezőket, és mint a kiírás hangsúlyozza, a tenderen nem kizárólag az ár dönt majd.  • Hírek
  • Hírek