Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jövő nyáron indulhat a Széna tér felújítása

2018.07.17. 16:53
Közbeszerzést írt ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. a Széna tér felújítására. A rekonstrukció alapvető célja, hogy a Széna tér a jövőben ne csak közlekedési célt szolgáljon, hanem a zöld részek megnövelésével közterületként is működjön. A nyílt közbeszerzés pályázatait augusztus 21-ig lehet beadni.

Megjelent a BKK közbeszerzési felhívása a Széna tér felújítására, a kiírás a kozbeszerzes.hu-n olvasható. A tervet már közel két hónapja elfogadta a Fővárosi Közgyűlés. Eszerint 2019 júliusában kezdődhet a 2,5 milliárd forintosra becsült és egy évig tartó felújítás.

Jelen állapotban a tér gyakorlatilag csak közlekedési funkciókat szolgál, a Volánbusz-végállomás jelentős részt vesz el a területből, miközben a Hattyú és a Csalogány utca is kettéosztja a teret.

A fejlesztés célja az, hogy a Széna teret a jövőben köztérként is lehessen használni. Ennek érdekében vélhetően a buszpályaudvar elköltözne, megnőne a zöldterület, a parkolóhelyek egy része megszűnne, csökkenne a zaj és a levegő szennyezettsége.

A pontos építési feladatokat a közbeszerzési dokumentumok tartalmazzák. A pályázatra olyan cégek jelentkezhetnek, amelyek hasonló méretű közterületi rekonstrukcióban már részt vettek és rendelkeznek a megfelelő képesítésű szakemberekkel.

A BKK augusztus 21-ig várja a jelentkezőket, és mint a kiírás hangsúlyozza, a tenderen nem kizárólag az ár dönt majd.