Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Minden forintot visszafizetett az Együtt

2018.07.17. 19:38 Módosítva: 2018-07-17 19:41:13

Törlesztette az Együtt a 153 millió 637 ezer forintos kampánytámogatási tartozását, derül ki Szabó Szabolcs, a már megszűnt párt egyetlen parlamenti képviselőjének bejegyzéséből.

A Juhász Péter vezette Együtt az áprilisi választásokon nem tudta elérni az 1 százalékot, emiatt vissza kellett fizetniük a 150 millió forintos állami kampánytámogatásukat. A párt a vereséggel felérő eredmény és a tartozás után feloszlatta magát, és az öt alapító magánvagyona mellett közösségi gyűjtésen keresztül igyekezett összeszedni a pénzt, amelynek a nagy részét végül sikerült is.

Szabó egyébként a parlamentben az LMP frakciójába ült be. A Németh Szilárdot Csepelen és Soroksáron legyőző politikussal mi is interjúztunk, amikor az Együtt tartozásának hátteréről írtunk.