Apósát és nagyanyját is bevonta a drogbizniszbe egy miskei férfi

2018.07.17. 08:54 Módosítva: 2018.07.17. 10:14

A kalocsai ügyészség drogkereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt két miskei férfival szemben, akik abból éltek, hogy 2017 tavaszától fél éven át Miskén és Kalocsán kábítószert és új pszichoaktív anyagot tartalmazó tablettákat, porokat és növényi anyagokat értékesítettek. Az őket ebben segítő kalocsai nagymamának, továbbá egy szintén kalocsai férfinak új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt kell felelnie.

A 22 éves miskei férfi és 53 éves apósa 2017 tavaszán egy házban laktak, itt porciózták ki egy digitális mérleg segítségével a növényi törmelékeket és porokat is, amiket fóliába csomagolva árultak kalocsai és drágszéli vevőiknek. 

A fiatalabb férfi az új pszichoaktív anyaggal átitatott növényi zúzalék, a herbál értékesítésébe bevonta Kalocsán élő 68 éves nagymamáját is, aki 500-1000 forintért árulta az egyenként kimért adagokat. Épp akkor is árulni indult az asszony, amikor tavaly október 12-én házkutatást tartottak nála és mellényzsebéből 21 darab alufóliába csomagolt növényi törmeléket foglaltak le.

A miskei vádlottak ingatlanában ugyanaznap tartott házkutatás során 351 darab alufóliába csomagolt növényi törmeléket, MDMA-t tartalmazó, koponya-6 és Hulk feliratú tablettákat, etil-hexedron tartalmú fehér porokat, továbbá adagoláshoz szükséges eszközöket találtak. A lefoglalt digitális mérleg felületén kannabisz maradványok voltak. A munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező vádlottaktól több mint 1 millió forint készpénzt is lefoglaltak. A miskei férfiaktól lefoglalt kábítószer mennyisége nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

Az ügy negyedik vádlottja egy kalocsai férfi, aki két éven át lakóhelyén herbált árult a környezetében élőknek, köztük a miskei férfiak egyik vevőjének is.

Ne maradjon le semmiről!

Ne maradjon le a rendőrségi hírekről sem  • Bérelnék
  • Bankszámla