Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vaddisznóktól félnek a Balaton-felvidéken

2018.07.17. 14:50

Kisebb kupaktanácsot tartott a Tapolcai Rendőrkapitányság vezetője, a kormányhivatal vadászati főfelügyelője, egy képviselő a vadásztársaságtól, illetve Ábrahámhegy, Révfülöp és Kővágőörs polgármesterei, mert akkora problémát jelent a környéken a vaddisznók helyzete.

A Veol tudósítása szerint a környéken problémát jelent, hogy egyre több a vaddisznó belterületen, és

az emberek félnek, mert kondákkal találkoznak szűk utcákban.

Ráadásul állítólag a kondában közlekedő vaddisznók látványa negatívan érinti a térség turizmusát is, hiszen a külső lakóövezetekből az emberek éjszaka nem mernem lemenni az éjszakai életbe, legalábbis ezt állítja Kondor Géza révfülöpi polgármester a cikk szerint.

Ugyan a cikk kiemeli, hogy csak a problémák felvázolása történt meg, a vadásztársaságtól már annyi ígéretet kaptak, hogy két vaddisznóbefogó-csapdát is telepítenek majd.

A jelenlegi vaddisznóállománnyal szemben ez egy viszonylag lassú megoldást eredményez, de bízunk benne, hogy legalább elkezdődik valami, aminek kézzel fogható eredménye lesz.

- nyilatkozta Kondor, az olvasók pedig ebből megtudhatták, hogy ugyan megoldás igazán nincs, és ami van, az sem sok, de legalább együtt megbeszélték, hogy mekkora a vaddisznóveszély a térségben.