Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

80-90 km/órás lökésekkel süvít a szél

Screen Shot 2018-07-18 at 17.34.34.png
2018.07.18. 17:17

Viharos szél tombol az ország közepén és északnyugaton. Bakonyszombathelyen 89, Gárdonyban 83 km/órás lökést mértek az  Időkép  szélmérői, de Budapesten is előfordulnak 60-70 km/órás széllökések.

A hőmérséklet is visszaesett szerda délutánra: az említett területeken csak 20-22 fokot mértek, délnyugaton tartott ki a 30 fok körüli meleg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön már kevésbé szeles idő várható, csak a Dunántúlon lehetnek viharos széllökések.

Tőlünk északkeletre ciklon, nyugatra anticiklon található. A két légköri képződmény közös áramlási rendszerében helyezkedik el hazánk

– írták.

Emlékeztetőül: Skandináviában, az északi sarkkör környékén napok óta kirívóan meleg van. Svédországban 34, Norvégiában 33, Finnországban és Észtországban 32 fokot mértek a hét első napján.

(Borítókép: Időkép.hu)