Több tucat szabálytalanságot találtak a magyarországi aquaparkokban

2018.07.18. 09:24

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elrendelt egy vizsgálatot az aquaparkok, különösen a gyermekek által használt vízi eszközök biztonságának ellenőrzésére. A vizsgálatban 132 "vízi élményt biztosító helyszínen" összesen 580 eszközt ellenőriztek. A jogsértések száma a tavalyi évhez képest 17 százalékkal csökkent.

A látogatók biztonsága érdekében 23 helyszínen összesen 56 eszköz használatát kellett ideiglenesen megtiltani. De 18 problémás eszköznél a vizsgálat és a fogyasztóvédelem sajtóközleményének kiadása között már pótolták a hiányosságokat, azok így újra üzemelhetnek.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár közölte: "Az ellenőrzés célja az volt, hogy a nyári főszezonban már biztonságos, a követelményeknek megfelelő aquaparkok fogadják a látogatókat. A hatóság szakemberei a feltárt súlyosabb mulasztások nyomán több mint 2,5 millió forint összegű bírságot is kiszabtak."

A vizsgálatok a berendezések megfelelőségi tanúsítványaira, a terhelhetőség feltüntetésére, a kezelő személyzet biztonságos működtetéshez szükséges képesítési bizonyítványaira, a berendezések adattábláin feltüntetendő jelölésekre, az üzemeltetési napló szabályos vezetésére terjed ki. Az aquaparki eszközök műszaki állapotának vizsgálatát az erre kijelölt tanúsító szervezetek végzik.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Több tucat szabálytalanságot találtak a magyarországi aquaparkokban

A 23 helyszínen összesen 56 eszköz használatát tiltotta meg a fogyasztóvédelem.

38 · Jul 18, 2018 09:24am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments