Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Embercsempészés miatt letartóztattak egy bolgár férfit

2018.07.19. 18:38

Elrendelte a Kecskeméti Járásbíróság egy bolgár férfi letartóztatását, aki a gyanú szerint kapcsolatban áll 71 bevándorló halálával végződő, az úgynevezett parndorfi ügyben érintett bűnszervezet vezetőivel. A vád szerint sofőröket toborzott Bulgáriában, illetve "előfutóként" kísért menekülteket szállító járműveket, írja az MTI.

A gyanúsított legalább hat embert szervezett be, három alkalommal pedig a menekültek beszállításakor a rendőri jelenlétet figyelte, de a 71 migráns halálával végződő szállításban nem vett részt. A férfit nemzetközi és európai elfogatóparancs alapján sikerült elfogni és július 17-én adták át a bolgárok a magyar hatóságoknak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a parndorfi ügytől elkülönített nyomozást folytat bolgár férfi ellen, a csempészett személyek sanyargatásával és üzletszerűen elkövetett embercsempészéssel vádolja.

Az ügyészség szerint a férfi letartóztatása azért indokolt, mert fennáll a szökés veszélye, illetve arra is van esély, hogy tovább folytatná az embercsempészést. A bíróság döntése nem jogerős, az ellen a bolgár férfi és védője fellebbezett.