Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Budapestre jöttek dolgozni, kiborultak az itteni állapotoktól a borsodi romák

2018.07.19. 14:28 Módosítva: 2018-07-19 14:48:10

Tornanádaska már az Indexen is bemutatott polgármestere vállalkozóként néhány munkatársával Budapesten töltött el rövidebb időt. A fővárosi tapasztalatait a Borsod online-nak mondta el, mivel hogy kis híján megölték az egyiküket.

Egy Ráday utcai gyrososban ettek, ahol Beri Tamás tányérra kérte a pitát, amit az eladó nem volt hajlandó, mondván, hogy arra "nincs lehetőség". Ezután kezdődött a szócsata, aminek egy pontján a polgármester a panaszkönyvet kérte, mire az eladó közölte, hogy "ez nem egy könyvtár", és távozásra szólította fel őket.

gir
Fotó: RTLKLUB

Ekkor kezdődött a balhé, mert Beri "egy nem túl hízelgő megjegyzést" tett, amit az eladó visszamondott neki, ezt azonban Beri társaságából egy másik borsodi ember már nem hagyott szó nélkül, és "vissza­szólt, hogy miért kell így beszélnie". Beri távozott, mögötte viszont az eladó egy bárddal egyszerűen leütötte az előbb említett férfit. 

„Visszaléptem, és akkor vettem észre, hogy ömlik a fejéből a vér. Mint kiderült, az eladó fejbe vágta a nagy bárd­szerű késsel, amivel a gyroshúst szeletelte. Kihívták a rendőrséget, közben meg ruhával próbálták a vérzést elállítani, és látták, hogy

újabb vendégek tértek be az étterembe, akiket az eladó nyugodtan szolgált ki, ugyanazt a kést használva, amivel a kollégámat megvágta”.

Az kiérkező mentők ellátták a sebet, amiről Beri azt írja, hogy „több mint 15 centiméteres vágás keletkezett (...) olyan ereket is ért, amelyek miatt elvérezhetett volna”. Beri szerint az eladó azzal magyarázta tettét a rendőröknek, hogy két napja nem aludt, fáradt volt és ideges.

És még nem volt vége a kálváriájuknak, a mentő ugyanis kórházba vitte a sérültet, akit másnap Beriék meglátogattak, de „a férfit az ágyban ugyanabban a ruhában és lemosdatlanul találták", ezután számonkérték „a nővért, a főnővért, és orvosokkal is beszélt, de arra hivatkoztak, hogy nincs elég ember és nagyon leterheltek”, ezért úgy döntöttek, hogy inkább hazaszállítják a kollégát a miskolci kórházba. Azóta jobban van. 

Kérdésemre a rendőrség arról tájékoztatott, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága büntetőeljárást folytat súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt. "Az eljárásban egy férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki, aki szabadlábon védekezik".

Az RTL-nek a gyrosos egyik dolgozója azt mondta, a társaság követelőző volt és hangoskodtak, majd egy fém tálcát vágtak a kollégájához, aki azóta felmondott.