A Gémesi-féle Új Kezdet szakít az LMP-vel

2018.07.20. 15:12

Talán nem mindenkinek van meg, de volt a választás előtt egy szervezet, amellyel szövetséget kötött az LMP, nagyjából olyasmi okkal, hogy fel lehessen mutatni, hogy a párt amúgy egyébként kész szövetséget kötni. Ez az Új Kezdet nevű formáció, amit Gémesi György vett a nevére. A gödöllői polgármester bár listán bejutott a parlamentbe, de végül nem vette fel mandátumát.

A Magyar Narancs számolt be pénteken az Új Kezdet sajtótájékoztatója alapján, hogy Gémesiék szakítanak az LMP-vel. Gémesi helyett végül Hohn Krisztina lett képviselő, aki a sajtótájékoztató alapján nem lép ki a frakcióból.

Gémesi szerint az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy az LMP etikai bizottsága még a párt elnökét, Szél Bernadettet is eltiltották minden párttisztség viselésétől, azzal párhuzamosan, hogy a párt elnöke maradhatott (!).

Napi LMP-s hír 2.: A  Hvg.hu  egy belső levelezés alapján arról írt, hogy nagyon nem sikerül összehozni az LMP-ben, hogy Demeter Márta párttag lehessen, mivel többen is vétózzák masszívan a döntést. A cikk szerint, a belső levelezésen volt, aki mandátumtolvajnak nevezte a volt szocialista politikust.