Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Gémesi-féle Új Kezdet szakít az LMP-vel

2018.07.20. 15:12

Talán nem mindenkinek van meg, de volt a választás előtt egy szervezet, amellyel szövetséget kötött az LMP, nagyjából olyasmi okkal, hogy fel lehessen mutatni, hogy a párt amúgy egyébként kész szövetséget kötni. Ez az Új Kezdet nevű formáció, amit Gémesi György vett a nevére. A gödöllői polgármester bár listán bejutott a parlamentbe, de végül nem vette fel mandátumát.

A Magyar Narancs számolt be pénteken az Új Kezdet sajtótájékoztatója alapján, hogy Gémesiék szakítanak az LMP-vel. Gémesi helyett végül Hohn Krisztina lett képviselő, aki a sajtótájékoztató alapján nem lép ki a frakcióból.

Gémesi szerint az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy az LMP etikai bizottsága még a párt elnökét, Szél Bernadettet is eltiltották minden párttisztség viselésétől, azzal párhuzamosan, hogy a párt elnöke maradhatott (!).

Napi LMP-s hír 2.: A  Hvg.hu  egy belső levelezés alapján arról írt, hogy nagyon nem sikerül összehozni az LMP-ben, hogy Demeter Márta párttag lehessen, mivel többen is vétózzák masszívan a döntést. A cikk szerint, a belső levelezésen volt, aki mandátumtolvajnak nevezte a volt szocialista politikust.