Egy jobbikos képviselő nem mozdul Orbán irodája elől

DSZZS20180504032
2018.07.20. 16:55 Módosítva: 2018.07.21. 06:51

Cikkünk frissül.

Leültem miniszterelnök úr ajtaja elé, és megvárom azt a választ, amelyre múlt szombat óta várok a végrehajtások és kilakoltatások felfüggesztése, valamint az ápolási díj ügyében

- írta ki péntek délután Dr. Varga-Damm Andrea, jobbikos országgyűlési képviselő a Facebook-oldalára, utalva itt a devizahiteles kilakoltatásokra. A képviselő a parlamentben, a miniszterelnök irodája előtt egy rövid videóval is jelentkezett.

Ebben azt mondja: "nem megyek el innen haza, amíg a miniszterelnök úrtól nem kapom meg a múlt szombati levelemre a választ, amelynek lényege az, hogy a kilakoltatások és végrehajtások felfüggesztése érdekében hívja össze jövő hétre a parlamentet, és az ápolási díj ügyében dolgoztassa ki a pénzügyminiszterrel az ütemes emelését jövő június 30-ig. Remélem, hogy minél előbb választ kapok, de én ráérek. Én addig itt ülök, hiszen képviselő vagyok, amíg ezt a választ nem kapom meg".

Kommentekben azt is hozzáteszi, mindene van, akár több napra is ottmarad, ha kell.

Frissítés: Másfél órával az első posztja után a politikus ezt írta ki: "Ebben a pillanatban távozott miniszterelnök úr a parlamentből. Legalább köszönt."

Valószínűleg hamarosan kiderül, hogy a parlamentben várja meg a következő munkanapot Varga-Damm, vagy hétvégére azért hazamegy.

A másnap

Frissítés 2. (2018.07.21. szombat): A jobbikos képviselő friss posztja alapján az éjszakát a parlamentben töltötte. Szombat reggel azt írta ki: "Reggel van. Túl vagyok az első parlamenti éjszakán. Szembe velem a zászló néha lobog, de inkább nyugalomban van. Megmosakodtam, felfrissítettem magam, kezdődhet az új nap. Én csak a válaszra várok, és ha megkapom, már megyek is haza".

Frissítés 3. (szombat reggel 7:30): "Miután a miniszterelnök folyosójára nem jöhetnek be a sajtósok, ezért lemegyek az irodánkba és ott várom meg azt, hogy miniszterelnök úr válaszol" - írta ki a képviselő.

Frissítés 4. (szombat 13:10): A Magyar Narancs külön cikkben számolt be arról, hogy a képviselő mégis otthagyta a miniszterelnök irodáját és lement a sajátjába. A jobbikos szerint nem adta fel, csak:

A téves hírekkel ellentétben nem adtam fel. Lejöttem a frakció irodára a további stratégia kidolgozása érdekében a számítógépemért. Hamis híreket nem Ildomos terjeszteni.

Újra versenyben

Frissítés 5. (szombat 13:20) A képviselő visszament Orbán irodájához, immáron laptoppal, illetve valaki elkísérte, hogy készüljön róla egy bizonyító erejű fotó:

Frissítés 6. A képviselő betekintést nyújtott a kulisszák mögé, egy videóban mutatta meg, hogy éjjel a nyitott ablakon át a kivilágított nemzeti lobogót nézte. Utána végigvezeti a kamerát azokon a folyosókon, ahonnan a teljes magyar sajtó ki van tiltva: aki ott forgat, az egy ideig nem teheti be a lábát a Parlamentbe, sajnos így járt az Index is. A filmecske folytatásában pedig megtekinthetjük a "nagyon szép, lakájos fürdőszobát", sőt Varga-Damm Andrea fogkeféjét és jobbikos fogpoharát is megismerhetjük. 

A sajtó képviselői közül legutóbb a 444.hu forgatott a parlamenti mosdóban, videójuk miatt őket is kitiltotta Kövér László.

Frissítés 7. (szombat, 21:20) Egy rövid élő bejelentkezésben ismét elmesélte a képviselő, hogy valahányszor végigsétál a folyosón, beriaszt a védelmi rendszer, emiatt az őröknek minden alkalommal oda kell menniük ellenőrizni. Majd mára ezekkel a szavakkal búcsúzott:

most elköszönök tőletek, alszom, nagyon fáradt vagyok.

(Borítókép: Varga-Damm Andrea megbízólevelének ünnepélyes átadása előtt az Országházban 2018. május 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)