Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy jobbikos képviselő nem mozdul Orbán irodája elől

DSZZS20180504032
2018.07.20. 16:55 Módosítva: 2018-07-21 06:51:08

Cikkünk frissül.

Leültem miniszterelnök úr ajtaja elé, és megvárom azt a választ, amelyre múlt szombat óta várok a végrehajtások és kilakoltatások felfüggesztése, valamint az ápolási díj ügyében

- írta ki péntek délután Dr. Varga-Damm Andrea, jobbikos országgyűlési képviselő a Facebook-oldalára, utalva itt a devizahiteles kilakoltatásokra. A képviselő a parlamentben, a miniszterelnök irodája előtt egy rövid videóval is jelentkezett.

Ebben azt mondja: "nem megyek el innen haza, amíg a miniszterelnök úrtól nem kapom meg a múlt szombati levelemre a választ, amelynek lényege az, hogy a kilakoltatások és végrehajtások felfüggesztése érdekében hívja össze jövő hétre a parlamentet, és az ápolási díj ügyében dolgoztassa ki a pénzügyminiszterrel az ütemes emelését jövő június 30-ig. Remélem, hogy minél előbb választ kapok, de én ráérek. Én addig itt ülök, hiszen képviselő vagyok, amíg ezt a választ nem kapom meg".

Kommentekben azt is hozzáteszi, mindene van, akár több napra is ottmarad, ha kell.

Frissítés: Másfél órával az első posztja után a politikus ezt írta ki: "Ebben a pillanatban távozott miniszterelnök úr a parlamentből. Legalább köszönt."

Valószínűleg hamarosan kiderül, hogy a parlamentben várja meg a következő munkanapot Varga-Damm, vagy hétvégére azért hazamegy.

A másnap

Frissítés 2. (2018.07.21. szombat): A jobbikos képviselő friss posztja alapján az éjszakát a parlamentben töltötte. Szombat reggel azt írta ki: "Reggel van. Túl vagyok az első parlamenti éjszakán. Szembe velem a zászló néha lobog, de inkább nyugalomban van. Megmosakodtam, felfrissítettem magam, kezdődhet az új nap. Én csak a válaszra várok, és ha megkapom, már megyek is haza".

Frissítés 3. (szombat reggel 7:30): "Miután a miniszterelnök folyosójára nem jöhetnek be a sajtósok, ezért lemegyek az irodánkba és ott várom meg azt, hogy miniszterelnök úr válaszol" - írta ki a képviselő.

Frissítés 4. (szombat 13:10): A Magyar Narancs külön cikkben számolt be arról, hogy a képviselő mégis otthagyta a miniszterelnök irodáját és lement a sajátjába. A jobbikos szerint nem adta fel, csak:

A téves hírekkel ellentétben nem adtam fel. Lejöttem a frakció irodára a további stratégia kidolgozása érdekében a számítógépemért. Hamis híreket nem Ildomos terjeszteni.

Újra versenyben

Frissítés 5. (szombat 13:20) A képviselő visszament Orbán irodájához, immáron laptoppal, illetve valaki elkísérte, hogy készüljön róla egy bizonyító erejű fotó:

Frissítés 6. A képviselő betekintést nyújtott a kulisszák mögé, egy videóban mutatta meg, hogy éjjel a nyitott ablakon át a kivilágított nemzeti lobogót nézte. Utána végigvezeti a kamerát azokon a folyosókon, ahonnan a teljes magyar sajtó ki van tiltva: aki ott forgat, az egy ideig nem teheti be a lábát a Parlamentbe, sajnos így járt az Index is. A filmecske folytatásában pedig megtekinthetjük a "nagyon szép, lakájos fürdőszobát", sőt Varga-Damm Andrea fogkeféjét és jobbikos fogpoharát is megismerhetjük. 

A sajtó képviselői közül legutóbb a 444.hu forgatott a parlamenti mosdóban, videójuk miatt őket is kitiltotta Kövér László.

Frissítés 7. (szombat, 21:20) Egy rövid élő bejelentkezésben ismét elmesélte a képviselő, hogy valahányszor végigsétál a folyosón, beriaszt a védelmi rendszer, emiatt az őröknek minden alkalommal oda kell menniük ellenőrizni. Majd mára ezekkel a szavakkal búcsúzott:

most elköszönök tőletek, alszom, nagyon fáradt vagyok.

(Borítókép: Varga-Damm Andrea megbízólevelének ünnepélyes átadása előtt az Országházban 2018. május 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)