Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kisrepülő repült a paksi erőmű légterébe, ráhívták a Gripeneket

2018.07.20. 07:37 Módosítva: 2018-07-20 14:30:36

A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Kisrepülő repült a paksi erőmű légterébe, ráhívták a Gripeneket

Egy másik repülő Kalocsa felett szegte meg a szabályokat, rendőröknek kellett magyarázkodniuk.

390 · Jul 20, 2018 07:37am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Közleményük szerint az atomerőmű munkatársai csütörtök este értesítették a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központját, mivel az atomerőmű körzetében lévő tiltott légtérben kisrepülőgépeket észleltek. A honvédségi központ ezért riasztotta légvédelmi készenléti szolgálatát.

A vadászgépek a tiltott légtér megsértése nélkül azonosították a két AN-2 típusú kisrepülőgépet, amelyek Dunaújvárosban szálltak fel, majd oda érkeztek vissza. Leszállásuk után a rendőrök "intézkedés alá vonták őket", a Gripenek pedig visszatértek a kecskeméti bázisra - közölte a HM.

Frissítés:

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság péntek délután közleményt adott ki az ügyben, mely szerint a csütörtöki esti bejelentésben csak egy, az atomerőmű felett repülő kisrepülőgépről volt szó, a másik gép ezzel egy időben Kalocsa térségében szegte meg a légi közlekedés szabályait.

Mint írták, a pilótákat és az utasokat a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai igazoltatták, a járőrök pedig megállapították, hogy 

a kisrepülőgépek hatósági engedéllyel szúnyogirtást végeztek.

Az ügyben a Paksi Rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztálya a légi közlekedés biztonságát és védelmét szolgáló szabályok megszegése miatt indít eljárást