Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négy és fél évet kaphat az áltaxis, akit a fél városon át üldöztek a rendőrök

2018.07.20. 12:24

Egy 25 éves férfi még 2016 augusztusában próbált elmenekülni az őt igazoltatni kívánó rendőrök elől - adta hírül a Fővárosi Ügyészség. A taxival közlekedő vádlottnak sem jogosítványa, sem taxi engedélye nem volt, ráadásul drogot is fogasztott, bár az nem befolyásolta a vezetésben.

A rendőrök a VIII. kerületben akarták igazoltatni a férfit, mire ő továbbhajtott. Ekkor szabályos autós üldözés kerekedett, amely alatt a férfi többször szabálytalankodott, áthajtott a piroson és felhajtott a járdára is, ahol a gyalogosokat veszélyeztette. Több autót is megrongált menekülés közben: a Szabadság híd közelében két autónak is nekiment. A Várkert rakparton végül nekiütközött a szalagkorlátnak, így tudták a rendőrök elkapni.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az egyébként más ügy miatt már börtönben lévő férfi ellen több rendbeli közúti veszélyeztetés bűntette, valamint rongálás vétsége miatt eljárást indított. A kiróható büntetés akár négy és fél év szabadságvesztés is lehet.