Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Agyonlőtt egy díjnyertes yorkit egy 16 éves fiú légpuskával

2018.07.21. 22:36

A Baon.hu számolt be egy szörnyű esetről, amikor egy család hőn szeretett yorkshire terrierjét egy 16 éves fiú lelőtte Nagyréven. 

A kecskeméti család horgászni utazott a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagyrévre, amikor az eset történt. A család 12 éves lánya két kutyájukkal az udvaron játszott péntek reggel, amíg az anyuka bement a lakásba kávét főzni pár percre. Mikor visszatért az udvarra, észrevette, hogy az egyik kutya eltűnt. Keresni kezdték, kirohantak az utcára, de akkor már ott feküdt a második szomszéd portája előtt.

A kutya tulajdonosa szerint a fiú először mindent tagadott, később beismerte a rendőröknek, hogy lelőtte a kutyát. Azt mondta, azért, mert azt hitte, kóbor kutya sétált az utcában. A légpuskából leadott lövés a kutya tüdejét érte, azonnal elpusztult.

Az elejtett kutya Nico, aki egy fajtatiszta, díjnyertes fedező yorki volt, több szépségversenyt nyert. Mindenhova vitték magukkal, még a széltől is óvták. 

Nico gazdája úgy tudja, a 16 éves fiú szülei is otthon voltak, amikor a lövés eldördült. A családnak több kutyája és macskája is van, amiket rossz körülmények között tartanak. 

A rendőrség szerint a kiskorú elkövetőt elfogták, eljárást indítottak ellene. A Büntető Törvénykönyv szerint, mivel betöltötte a 14. életévét, már büntethető, tettéért akár három évet is kaphat - írja a Baon.